Local

Primăriile din județul Iași cumpără tablete pentru sute de elevi. Vor fi destinate celor care dau examene de Evaluare Națională și Bacalaureat

Publicat: 12 mai 2020

Mai multe primării din județul Iași au decis să achiziționeze tablete pentru elevii care nu pot merge la cursuri în această perioadă sau se află în ani terminali, cei care vor da examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Autoritățile locale ieșene au investit în achiziția câtorva mii de tablete folosite de elevi

Primăriile din județul Iași au început să investească în achiziția unor tablete destinate elevilor din școlile aflate în localitățile respective. Tot mai multe autorități locale ieșene au decis să facă acest pas pentru a veni în sprijinul celor care se află în special în ani terminali. Primării din localități precum Ciurea, Scobinți, Lespezi, Costuleni sau Sirețel au demarat astfel de proceduri pentru a procura tablete necesare elevilor în perioada pandemiei de COVID-19, când cursurile rămân suspendate. De exemplu, Primăria comunei Lespezi a decis achiziția a 600 astfel de dispozitive în perioada următoare.

„Primăria a stabilit achiziționarea a 600 de tablete, pentru a veni în sprijinul tuturor elevilor și al profesorilor! Tabletele vor avea acces la internet și vor putea fi folosite pentru parcurgerea orelor online. Susținerea educației este o prioritate”, au spus reprezentanții Primăriei comunei Lespezi.

Tablete pentru elevii care au examene

Printre primăriile din județul Iași care au trecut la astfel de achiziții este și cea din Scobinți.

„Am emis o hotărâre de Consiliu Local privind achiziția unor tablete destinate elevilor ce susțin Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, dar și pentru cei proveniți din familii fără posibilități materiale. În perioada următoare, în funcție de evoluția pandemiei, vom vedea dacă vom mai achiziționa și alte asemenea dispozitive. Am făcut o comandă de 120 tablete pentru început printr-un distribuitor la un preț de 500 lei bucata. Vom lua și cartele cu internet, iar acolo unde rețeaua nu va permite, vom apela și la firma locală de cablu și internet „, a menționat Gheorghe Hrițcu, primarul comunei Scobinți.

Recent, Primăria comunei Ciurea a decis să achiziționeze 500 de tablete pentru elevii Școlii Generale „Comandor Alexandru Cătuneanu”. Și Primăria comunei Costuleni se numără printre autoritățile locale ce au achiziționat 180 de tablete necesare elevilor din localitate.

Comentarii
Adauga un comentariu