Local

Primarul a decis: Suprafața Parcului Logistic Lețcani se dublează!

Publicat: 14 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Primarul a decis Suprafața Parcului Logistic Lețcani se dublează
Stelian Turcu a dublat suprafașa Parcului Logisitc de la Lețcani

Primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu, a alocat în ședința de Consiliu Local încă 115.000 de metri pătrați pentru implementarea proiectului Iași Industrial Park. Astfel, suprafața Parcului Logistic Lețcani va fi de 30 de hectare. Facilitățile fiscale pe care le vor avea toți cei ce își vor desfășura activitatea în parc sunt atractive. Se preconizează dezvoltarea zonei din punct de vedere economic

Licitația pentru construirea unui sediu administrativ și amenajarea unui parc industrial pe raza comunei Lețcani a început în anul 2021. Valoarea estimată a contractului este de 15 milioane de lei, fără TVA. Lucrările de intervenție vizează construcția unei clădiri cu rol administrativ, realizarea drumurilor de incintă și a împrejmuirii, amenajarea terenului, racordarea la rețelele de utilități existente în zonă și eliberarea amplasamentului, ce presupune mutarea unei rețele electrice aeriene. Terenul din parc va fi concesionat către agenți economici, iar investițiile din cadrul parcului vor fi realizate de către investitori.

 Stelian Turcu in platou emisiune cu camasa alba
Stelian Turcu a alocat încă 115.000 de metri pătrați pentru dezvoltarea Parcului Industrial Lețcani

Suprafața Parcului Logistic Lețcani va fi de 30 de hectare

suprafata mare de teren
Parcul Industrial Lețcani va fi un punct de interes economic pentru multe companii

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 13 octombrie 2022, primarul comunei Lețcani, Stelian Turcu, cofondator al proiectului „Iași Industrial Park“, a decis aproape dublarea suprafeței de teren pe care va fi amplasat parcul.

„Am alocati în Ședința de Consiliu Local încă 115.000 de metri pătrați pentru construirea Parcului Logistic de la Lețcani. Astfel vom putea atrage investiții de peste 200 milioane de euro. Acesta lucru va contribui la dezvoltarea economică a comunei dar și a întregului județ“, declară Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Inițial au fost alocați proiectului doar 118.500 de metri pătrați. Prin alocarea celor 115.000 de metri pătrați de astăzi, „Iași Industrial Park“ va fi dezvoltat pe o suprafață de 30 de hectare. Astfel se vor atrage investiții majore, se va dezvolta economic întreaga regiune și va crește interesul pentru potențialii investitori.

Dezvoltarea economică este principala sursă de susținere a economiei și a comunităților. Investițiile în parcuri logistice cumulează activitatea mai multor companii, crescând astfel și interesul comunității de a accesa un loc de muncă pe acest domeniu.

doua persoane ce dau mana peste un birou
Se vor crea noi locuri de muncă mult mai bine plătite și mult mai stabile

Locuri de muncă bine plătite în Lețcani

doua camioane ce merg pe o sosea cu soarele in spatele lor
Companiile ce vor face parte din Parcul Logistic Lețcani vor avea facilități fiscale

„Iași Industrial Park“ devine un punct de interes major pentru toți dezvoltatorii economici. Companiile ce vor face parte din acest parc vor fi scutite de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren. Acest lucru contribuie la dezvoltarea rapidă a agenților economici, înregistrând venituri substanțiale mult mai mari, într-un timp mult mai scurt. Parcul logistic de la Lețcani oferă aceste facilități fiscale ce prezintă un punct major de interes pentru orice companie ce dorește să performeze.

Prin implementarea Parcului Logistic de la Lețcani, toți cei din zonă sau din zonele adiacente comunei vor putea accesa un loc de muncă mult mai bine plătit și foarte stabil, având în vedere climatul economic din ultima perioadă.

Stelian Turcu este cunoscut pentru implicarea lui în comunitate. Acesta a propus ca din anul 2023 Compania de Transport Public (CTP) IAȘI să își extindă circuitul și în comuna Lețcani. Acesta și-ar dori ca locuitorii din toate satele din comună să poată beneficia de transportul public în comun.

Pe noua suprafața a Parcului Logistic Lețcani sunt așteptate companii de renume pentru a-și desfășura activitatea.

Comentarii
  • Dacă noua lege „fără penali în funcții publice” este corectă, acest fost hoț din buzunare de prin Germania anilor ’90 nu va prinde alt loc în primărie deoarece, el a făcut ceva pușcărie prin Germania și are condamnări. Cât despre parc, va avea aceiași soartă ca clădirea unde a fost instalat spitalul mobil…fără rezultate! Dar cum DaNA doarme în papuci în România……

Adauga un comentariu