Titlurile zilei

Primarul care a făcut sex cu două minore în birou rupe tăcerea: „Sunt mândru cu ceea ce am realizat”

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul care a făcut sex cu două minore în birou rupe tăcerea Sunt mândru cu ceea ce am realizat

Primarul PNL al comunei Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, care a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu tinere în sediul instituției pe care o conduce, susține că totul a ieșit la iveală acum deoarece este an electoral. Liberalul afirmă că se pune la dispoziția conducerii partidului. „Am și puterea de a recunoaște în fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată când greșesc”, a afirmat Butnariu

Primarul liberal Damian Butnariu, din comuna Mogoșești-Siret, care a recunoscut în instanță, în cadrul unui proces penal, că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul instituției, a avut ieri o reacție de orgoliu. Acesta a susținut că nu este decât un atac într-un an electoral și că povestea este veche de 13 ani. Fără a se disculpa de evenimentele petrecute acum mai bine de un deceniu, Damian Butnariu a susținut că este mândru de ceea ce a realizat ca primar.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi personaj principal într-o poveste veche și încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar, pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște în fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată când greșesc”, a menționat ieri Damian Butnariu.

S-a autosuspendat din partid

Butnariu a decis să se autosuspende din PNL Iași, partid pe care îl reprezintă de ani buni. Acesta nu a renunțat, însă, și la funcția de primar al comunei Mogoșești-Siret. Cu toate acestea, organizația liberală va discuta cazul său în prima ședință a Biroului Permanent Județean al formațiunii. Aflat la al patrulea mandat în fruntea primăriei, Damian Butnariu pare că nu vrea să renunțe la această funcție.

„Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice și înțeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață în acest caz. Le mulțumesc tuturor cetățenilor comunității mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal și realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutățile. Sănătate multă tuturor!”, a adăugat Butnariu.

Prima sentință, dată în urmă cu un an

Damian Butnariu a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu două fete de 17 ani, victime ale unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Una dintre acestea fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi dată primarului, potrivit anchetatorilor. Recunoașterea a avut loc în procesul unor indivizi acuzați de trafic de carne vie, iar sentința a fost emisă la începutul anului trecut, acum cauza urmând a intra pe rolul Curții de Apel Iași. În motivarea emisă de judecătorii primei instanțe, judecătorii au relatat cum victimele s-au plâns că au fost obligate să facă sex.

„Persoana vătămată a formulat o plângere penală împotriva inculpatului B.A., susținând că, împreună cu sora sa, ar fi fost lipsite de libertate de acesta pe o perioadă de aproximativ o săptămână, interval în care ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale cu el și că ar fi fost traficată de inculpat, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu o persoană numită D.B. (primarul comunei Mogoșești-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul”, au subliniat magistrații.

De asemenea, în motivare, instanța arată cum edilul-șef a recunoscut raporturile sexuale.

„Martorul B.D. a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreținut raporturi sexuale orale în sediul Primăriei cu numita B.A. și cu persoana vătămată, care i-au fost aduse de către inculpatul B.A., plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 de lei. Declarațiile date de acest martor în cursul urmăririi penale au fost menținute integral și în faza de judecată. (…) Inculpatul a recunoscut contextul expus de victimă (deplasarea împreună cu inculpatul la sediul Primăriei comunei Mogoșești – Siret, deplasare la care au participat și U.R. și numita B.A.), însă a negat că ar fi traficat victima, respectiv că ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale cu martorul”, au adăugat judecătorii.

Pedepsele date de judecătorii primei instanțe

Individul acuzat că i-ar fi vândut minore lui Damian Butnariu, pe nume Adrian Buduroi, a fost condamnat la prima instanță la 15 ani de detenție și obligat să dea statului banii pe care i-a primit de la primar, în schimbul serviciilor sexuale: 100 de lei.

Numele primarului Damian Butnariu a ajuns în atenția polițiștilor din Pașcani în 2007, când o fată de 17 ani a formulat o plângere împotriva lui Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o pe ea și pe sora ei.

Tânăra a relatat că, în vara respectivă, ea și sora ei au avut un conflict cu mama lor și au plecat de acasă. Un tânăr la care au apelat le-ar fi dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele, din Pașcani. Acesta le-ar fi abuzat sexual încă din a doua seară.

În cadrul acestui dosar, Tribunalul Iași a decis în 2019 condamnarea lui Constantin Cojocaru, zis „Calcan”, la pedeapsa rezultantă de 18 ani de pușcărie, pentru trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată, viol, lipsire de libertate și complicitate la viol. De asemenea, instanța de fond a decis condamnarea lui Andrei Afloarei la pedeapsa de nouă ani de detenție, pentru viol și lipsire de liberate în mod ilegal.

Mai mult, Adrian Buduroi a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 15 ani de temniță, pentru trafic de minori, viol, lipsire de libertate și pornografie infantilă. Totodată, instanța a dispus și confiscarea unor sume de bani de la inculpați, bani ce ar fi fost obținuți din activitatea infracțională.

Adauga un comentariu