Local

Primarul comunei Gorban, Dănuț Rotaru, va fi condus pe ultimul drum sâmbătă

Publicat: 25 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul comunei Gorban Dănuț Rotaru va fi condus pe ultimul drum sâmbătă
Doliu în administrația ieșeană! Primarul Dănut Rotaru a decedat

Miercuri, 24 noiembrie 2021, primarul comunei Gorban, Dănuț Rotaru, a decedat la vârsta de 62 de ani, din cauza noului coronavirus. Acesta va fi înmormântat sâmbătă, 27 noiembrie, la ora 13.30.

Funeraliile vor avea loc la Biserica Sf. Spiridon din localitatea Gura Bohotin.

Primarul comunei Gorban a fost internat în spital timp de 3 săptămâni din cauza infecției cu Covid-19. În ultima perioadă starea sa de sănătate s-a agravat, iar miercuri noapte a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Acesta era cunoscut şi cu alte afecţiuni.

Primarul era respectat şi iubit de locuitorii comunei pe care o conducea. Acesta a avut mereu ca prioritate binele comunității, rezolvând întotdeauna problemele întâmpinate. În timpul mandatului său în localitate s-au asfaltat străzile, s-a construit cuptorul comunal, grătare pentru cetăţeni, școli, grădinițe, parcuri de joacă pentru copii și multe alte proiecte.

„La data de 24 noiembrie 2021 a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași numitul Rotaru Dănuț de 62 ani, primarul comunei Gorban, județul Iași. Acesta era internat de circa trei săptămâni în unități sanitare din municipiul Iași, inițial infectat cu COVID 19 (declarat ulterior vindecat și rămas cu sechele post infectare). Avea și alte afecțiuni medicale, era intubat de la data de 22.11.2021”, au transmis reprezentanţii autorităţilor.

Primarul Dănuț Rotaru crease o tradiție în comună

Primarul din Gorban, judeţul Iaşi, a creat în urmă cu câţiva ani o nouă tradiţie în comună. După ce a inaugurat un cuptor comunal de care toate gospodinele se pot folosi la nevoie, la fiecare sărbătoare mare, fie că e hramul în comună, fie că e Crăciun sau că e Paşte, gospodinele se adună în casa primarului şi pregătesc cozonaci.

În anul 2018, 40 de cozonaci au fost pregătiţi pentru sărbătorile pascale de către soţia primarului împreună cu alte trei gospodine din sat, despre care spune că i-au devenit prietene.

20 de kilograme de faină, 80 de ouă, zahăr, drojdie, coajă de lămâie, nucă cât curpinde şi multă dragoste. De asta au nevoie cozonacii pentru a ieşi perfect. Totuşi, secretul cozonacului ideal rămâne cuptorul. Cuptorul comunal nu le-a dezamăgit niciodată pe gospodine. În plus, pregătirea cozonacilor a devenit un mod de relaxare, după cum spun chiar ele.

„Am făcut acest cuptor pentru a fi util tuturor celor din comună care au nevoie să coacă o cantitate mai mare şi nu au cuptor. De asemenea, e un mod de a duce tradiţia mai departe, fiindcă tinerii când îşi fac case nu mai fac şi cuptorul cu vatră care există odinioară în orice gospodărie”, spunea la acel moment Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban.

Adauga un comentariu