Actualitate

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. Polițiștii vor cere mandat european de arestare

Publicat: 24 nov. 2023
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș ar fi fugit din țară. Polițiștii vor cere mandat european de arestare
Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, dat în urmărire națională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de luare de mită în formă continuată, este de negăsit.

Potrivit surselor, edilul care avea control judiciar cu interdicția de a părăsi țara nu ar fi putut ieși legal din România. Totodată, până în acest moment nu există indicii că ar fi trecut ilegal frontiera, dar, de altă parte, dacă ar fi părăsit țara, rămâne în spațiul public întrebarea cum a reușit să treacă frontiera de stat.

„Conform art. 4 alin. (1) din Codul de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată, până la stabilirea vinovăţiei sale, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Față de persoana la care se face referire în spațiul public, era instituită măsura preventivă a controlului judiciar, iar aceasta și-a respectat obligațiile impuse, respectiv de a se prezenta în fața polițiștilor, de două ori pe săptămână, lunea și vinerea, ultima prezentare fiind luni, 20 noiembrie.

În acest moment, se realizează activități specifice de verificare, în vederea identificării bărbatului față de care instanța de judecată a dispus executarea pedepsei cu închisoarea”, anunță IPJ Maramureș.

Primarul din Baia Mare, mesaj transmis cu câteva ore înainte de verdictul magistraților

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv vineri, 24 noiembrie, la 5 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care e acuzat de luare de mită. Primarul este de negăsit la momentul transmiterii acestei știri. Cu câteva ore înainte de decizia magistraților, Cherecheș a făcut o transmisiune în direct de șapte minute, pe pagina lui de Facebook, în care a criticat justiția din România și în care a continuat să-și susțină nevinovăția în acuzațiile de luare de mită.

„Am mândria să fiu un om care am fost inspirat de părinții mei, de oamenii acestui oraș. Am fost inspirat să învăț să fac doar bine oamenilor. În această perioadă de 10 ani, am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost întors pe dos, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag și să las întreaga sarcină avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen.

Cred că de multe ori am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite să fac denunțuri, să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești o viață întreagă și o pierzi într-o clipă.

Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas de fiecare dată dedicat misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției. Iar astăzi sunt sigur că Dumnezeu m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea. Nu s-a luat în calcul că vreau și eu să-mi fac o familie. Însă n-am vrut 10 ani ca o ființă din familia mea să sufere așa cum a suferit ani de zile mama mea.

Pentru justiția adevărată pe care o dorim toți românii, îmi doresc să fiu judecat de o instanță corectă și am tot dreptul și toată dreptatea să cer strămutarea acestui dosar”, a spus Cherecheș în mesajul înregistrat cu steagul României în spate.

Comentarii
Adauga un comentariu