National

Primarul din Moieciu, acuzat că a vrut să o violeze o membră a Biroului Electoral

Publicat: 03 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul din Moieciu acuzat că a vrut să o violeze o membră a Biroului Electoral
Primarul din Moeciu, acuzat că a vrut să o violeze o membră a Biroului Electoral

Primarul din Moieciu, Mircea Manea, este acuzat că a vrut să o violeze o membră a Biroului Electoral. Femeia se afla în timpul programului, când primarul s-ar fi năpustit asupra ei. Aceasta a depus plângere la Poliţie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti au deschis un dosar penal, în acest caz.

Femeia care a sunat la poliţie este membru al partidului Pro România, în timp ce primarul este membru PNL.

Primarul din Moieciu, acuzat că a vrut să o violeze o membră a Biroului Electoral

Reprezentanţii PRO România, filiala Braşov, spun că reprezentanta Pro România în Biroul electoral de circumscripție Moeciu se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la solicitarea Președintelui BEC Moeciu. Ea a fost agresată sexual de către primarul PNL în funcţie al comunei Moeciu, Mircea Manea, susţin membrii Pro România.

„Constatăm că pentru PNL încălcarea legilor este o practică uzuală și ne propun pentru această campanie electorală o întreagă garnitură de „PENALI”, după propriile criterii de integritate, unii deja condamnați iar alții aflați încă in faza de judecată. Criteriile de integritate pentru PNL sunt mult clamate dar puțin aplicate și iată vin cu o nouă mostră josnică de înțelegere a normelor de conviețuire socială.Oare domnul Președinte PNL Veștea este la curent cu aceste lucruri sau chiar dumnealui este cel care girează astfel de comportamente?”, se arată într-un comunicat al Pro România Braşov.

Anchetat de polițiști

Poliţiştii l-au chemat la audieri pe primar, iar cazul a ajuns acum la procurorii Parchetului de pe lângă judecătoria Zărneşti.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Bran efectuează cercetări in rem asupra faptei, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti, în care va fi propusă soluţia legală la finalizarea cercetărilor.” – a declarat Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Fiul primarului din Turnu Roșu, acuzat de viol

Fiul primarului din Turnu Roșu a fost acuzat de viol. Cercetările la un dosar început în urmă cu cinci luni continuă și acum din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

La începutul anului, mama unei fetițe de 14 ani din Turnul Roșu a făcut reclamație la poliție acuzându-l pe fiul primarului din comună că i-a violat fata. Fapta s-ar fi petrecut în preajma Crăciunului 2019, chiar în apropierea casei de cultură din localitate.

Sesizarea a fost depusă târziu, susțin polițiștii, iar raportul medico-legal întocmit de doctori nu e concludent.

„Expertiza făcută atunci nu ajută la finalizarea cazului, deoarece s-a constatat că dezvirginizarea nu era de dată recentă”, precizează surse apropiate anchetei.

Plângerea, făcută la trei săptămâni după faptă

Plângerea s-a făcut la trei săptămâni după faptă, susțin aceleași surse, fapt ce îngreunează mersul anchetei. O altă problemă ține de faptul că un martor al presupusului caz de viol este plecat din țară și nu poate fi audiat. Această informație este confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

„Unul din martori este plecat din țară și din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut realiza audierea. Persoana se află în vizită la un membru al familiei și a rămas blocată în statul respectiv din cauza închiderii granițelor”, precizează Luciana Lazăr.

Ar fi vorba de o altă fată, prietenă a fetei de 14 ani care spune că a fost violată. Ea ar fi fost cea care i-ar fi surprins pe cei doi.

Polițiștii vor începe în aceste zile demersurile pentru interogarea martorului prin intermediul comisiei rogatorie. Prin aceasta se acordă permisiunea unui organ de urmărire penală dintr-un alt stat să ia mărturia unui martor, să administreze alte dovezi, ori să efectueze unele acte procedurale.

Adauga un comentariu