Actualitate

Primarul Galațiului a anunțat că are COVID-19

Publicat: 06 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Galațiului a anunțat că are COVID-19
Primarul Galaţiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat că a fost confirmat cu noul coronavirus

Primarul Galaţiului, Ionuț Pucheanu, a anunțat că a fost confirmat cu noul coronavirus. Ionuț Pucheanu a scris pe Facebook că se simte bine, are simptome ușoare şi s-a autoizolat la domiciliu.

„Am simptome ușoare, pot să mă ocup în continuare de treburile curente ale Primăriei și sunt în legătură permanentă cu colegii din aparatul administrativ. Activitatea instituției se desfășoară în condiții normale, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a scris Ionuț Pucheanu, care a fost reales pentru un nou mandat.

Festival culinar la care a participat și primarul Galațiului

Primăria din Galați a aprobat și finanțat organizarea unui festival culinar în weekendul trecut, deși incidența cazurilor de COVID-19 în municipiu este mai mare de 1.5 de infectări la 1000 de locuitori, caz în care ar trebui impuse restricții, relatează G4Media.

Prefectul județului, Gabriel Ioan Avrămescu, a spus că municipiul Galați, unde este jumătate din populația județului, a ajuns la o rată de incidență de 1,59 la mia de locuitori.

„Sunt acțiuni deliberate împotriva măsurilor luate de Guvern”, a spus prefectul, referitor la festivalul organizat de primărie.

Victorie clară în alegeri

Edilul Ionuț-Florin Pucheanu (PSD) a câștigat un nou mandat de primar al municipiului Galați, cu peste 50% dintre voturi.

Preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, a anunţat că funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi şi cea de primar al municipiului Galaţi au fost câştigate la alegerile locale 2020 de candidaţii PSD, Costel Fotea şi Ionuţ Pucheanu, cu procente de peste 50%.

Actualul primar, Ionuţ Pucheanu, candidat pentru un nou mandat, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru continuitate.

„Astăzi am votat pentru o continuitate aici la Galaţi, pentru continuarea proiectelor începute. Pentru o echipă care a demonstrat că şi la Galaţi se poate, că ne dorim să facem lucrurile aşa cum trebuie să fie ele făcute. Să ducem oraşul pe direcţia corectă şi viitorul copiilor noştri să fie aici la Galaţi, nu pe alte meleaguri. E un vot exprimat de mine pentru întreaga echipă pe care am avut-o şi, sper eu, că o voi avea în continuare lângă mine, e un vot cu o mare speranţă în suflet că vom continua cu încredere”, a spus Ionuț Pucheanu.

Purtarea măștii va fi obligatorie în Galați, în zona școlilor și pe o rază de 100 metri în jurul acestora

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis că de luni, 5 octombrie, purtarea măștii va fi obligatorie în perimetrul unităților de învățământ și pe o rază de 100 metri în jurul acestora. Potrivit Prefecturii Galați, de luni, 5 octombrie 2020, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în perimetrul unităților de învățământ și pe o rază de 100 metri în jurul acestora, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Decizia ca masca să devină obligatorie și în jurul unităților de învățământ a fost luată din cauza creșterii cazurilor de COVID 19, din ultimele săptămâni, în unitățile de învățământ din județ. Potrivit ultimei raportări, județul Galați a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4341 de bolnavi de coronavirus, dintre care 3598 s-au vindecat iar 181 au decedat. În acest moment, în Galați, sunt ocupate 7 paturi în secția de Terapie Intensivă, cu bolnavi în stare critică.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Adauga un comentariu