Local

Primarul Iașului, Mihai Chirica, negativ la testul pentru depistarea SARS-CoV-2

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Iașului Mihai Chirica negativ la testul pentru depistarea SARS-CoV-2
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Vești bune! Astăzi, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că s-a testat din nou pentru depistarea SARS-CoV-2 iar rezultatul a fost negativ. Acesta a respectat recomandările medicilor și a rămas în izolare la domiciliu. Mihai Chirica, prin intermediul acestui mesaj, a lăudat eforturile și implicarea medicilor ieșeni.

„Printre alte probleme, testul meu relevă că sunt NEGATIV viral la proba Covid, fapt care mă bucură mai ales că vine după 11 zile de așteptare. Un tratament bun, prescris de medici competenți, cărora le mulțumesc, o școală de medicină valoroasă cu diplome luate la timp și de la instituții relevante, o Românie normală. Sper să pot spune asta in continuare, mai mult, să sprijin ca lucrurile să meargă in direcția cea firească”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica a fost diagnosticat în urmă cu mai bine de o săptămână cu noul coronavirus

Pe 9 octombrie 2020 Mihai Chirica a anunțat că a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Starea acestuia a fost una bună. Din fericire, pe parcursul tratamentului nu au apărut complicații.

„Într-adevăr s-a confirmat. În urma efectuării testului pentru coronavirus sunt pozitiv. Sunt asimptomatic, mă simt foarte bine. Soţia s-a testat şi ea, rezultatul fiind negativ”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi.

„Dragi ieșeni,
Fidel promisiunii făcute de a fi întotdeauna sincer cu dumneavoastră, concetățenii mei, vreau să vă anunț că am fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Am făcut acest test după ce am aflat că o parte dintre colegii de muncă din primărie au contactat noul coronavirus.
Vă anunț că m-am izolat , ma simt normal și că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialiști pentru a ține boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă. Până atunci, îl desemnez pe domnul viceprimar Radu Botez pentru a prelua atribuțiile de primar , coleg cu care ma voi consulta permanent.
Este un moment foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari în această perioadă atât de dificilă pentru toți.
Dragi ieșeni, aveți grijă unii de ceilalți , feriți-va de boală și nu uitați ca sănătatea e un dar .
Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a edilului.

Mihai Chirica considera că sunt cazuri izolate de COVID-19 în Primăria Iași

Într-o intervenţie, edilul a ţinut să îi liniştească pe ieşeni declarând că în Primăria Iaşi nu există un risc de creare a unui focar de infectare, dacă e să ţinem cont de procentul mic de persoane infectate cu COVID-19. Primarul a dat asigurări că în Primăria Iaşi s-au luat toate măsurile specifice, măsuri care duc la reducerea riscului de infectare cu COVID-19

” Pe măsură ce apar infectări se apelează la reteaua spitaliceasca din municipiul Iaşi ori la reţelele private de testare unde se decontează. Noi nu facem teste la Primărie. 650 de angajaţi, 4 cazuri este un procent foarte redus. A crescut atenţia noastră, am reintrodus câteva măsuri speciale, am modificări a programului de lucru pentru ai dispersa pe parcursul zilei şi, sigur, privim cu îngrijorare ce se întâmplă la nivel naţional şi mondial cu creşterea numărului de cazuri.” a conchis primarul Iașului.

Adauga un comentariu