Local

Primarul Mihai Chirica a convocat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași

Publicat: 28 aug. 2020
ALT=«Primăria Municipiului Iași»
Primăria Municipiului Iași

Primarul Mihai Chirica a convocat joi, 27 august 2020, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași destinată luării unor noi măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei COVID-19 în Municipiul Iași în condițiile stării de alertă instituite la nivel național și ale pregătirilor pentru reluarea activităților în creșe și unitățile de învățământ preuniversitar.
Măsuri luate joi, 27 august 2020, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

1. Comitetul Local pentru Situații de Urgență solicită Direcției de Sănătate Publică Iași sprijin pentru testarea privind infectarea cu noul coronavirus, în mod gratuit, a întregului personal al Direcției Creșe Iași, din învățământul preuniversitar și superior, cu cel mult 48 de ore înainte de începerea activității educaționale.

2. Comitetul Local pentru Situații de Urgență solicită Direcției de Sănătate Publică Iași sprijin pentru asigurarea personalului medical (inclusiv medici rezidenți, studenți la Medicină în ani terminali și voluntari cu atestat profesional) pentru asigurarea triajului epidemiologic al copiilor și elevilor, precum și al angajaților Direcției Creșe Iași și din învățământul preuniversitar, zilnic, la începerea activității educaționale.

3. (a) Începând cu data de 1 septembrie 2020 Direcția Creșe Iași își va organiza activitatea astfel încât grupele să nu fie mai mari de 15 copii.
(b) La începerea activității, pe 1 septembrie 2020 sau în prima zi de prezență de unitate, părinții vor trebui să completeze un formular prin care își vor declara consimțământul de a-și aduce copiii la creșă, în condițiile respectării măsurilor de protecție sanitară și a regulilor specifice.

4. SC Salubris SA va asigura dezinfecția căilor de acces exterioare, curților și terenurilor creșelor și unităților de învățământ preuniversitar.
5. Comitetul Local pentru Situații de Urgență solicită Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iași modificarea hotărârii prin care se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă includerea judeţului Iaşi în lista celor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tip terase, cluburi, baruri şi alte asemenea nu poate depăşi ora 24.00 şi nu poate începe înainte de ora 6.00, în sensul suspendării activității, până la 30 de zile, doar a acelor agenți economici care nu respectă normele de protecție sanitară în vigoare.

6. Comitetul Local pentru Situații de Urgență nu avizează solicitările cu numerele de înregistrare 84.776, 84.736 și 84.775 din 25 august 2020 privind declararea unor terenuri cu culturi agricole drept calamitate ca efect al secetei pedologice, urmând ca acestea să fie înaintate către Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.

7. Deciziile precedente ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași rămân valabile, dacă nu intră în contradicție cu prevederile acestei hotărâri.

Ședința de joi, 27 august, este a 22-a a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23, 24 și 25 martie, 2, 10, 16 și 30 aprilie, 11 și 15 mai, 1, 17, 23 și 31 iulie și 12 august 2020.





Comentarii
Adauga un comentariu