Local

Primarul Mihai Chirica a fost în vizită la Guvernul României. Ce a declarat edilul – FOTO

Publicat: 11 nov. 2020
Primarul Mihai Chirica, în vizită la Guvernul României

Edilul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost într-o vizită oficială la Guvernul României din Bucureşti. Astfel, primarul susţine că în şedinţa de miercuri, 11 noiembrie 2020, convocată de Asociaţiile Municipiilor din România s-a discutat despre păstrarea cotelor de distribuţie din impozitul pe venit global către autorităţile locale, dar şi despre proiectul bazinului de înot de la Iaşi.

În cadrul şedinţei au participat primarii municipiilor reşedinţe de judeţ din România, Ludovic Orban, premierul României, dar şi Florin Cîțu, ministrul Finanţelor Publice.

„Aş vrea să vă fac un rezumat al vizitei de astăzi de la Bucureşti, de la Guvernul României. Şedinţă a fost convocată de către Asociaţiile Municipiilor din România împreună cu Guvernul României, Ludovic Orban fiind prezent, alături de ministrul Finanţelor. Principala temă de discuţie a fost păstrarea cotelor de distribuţie din impozitul pe venit global către autorităţile locale la nivelul pe care Guvernul României l-a aprobat la începutul anului 2020 pentru că în legea Bugetului pe anul în curs se prevedea că aceste cote sunt valabile până la sfârşitul anului. Având în vedere că alegerile de sfârşit de an s-ar putea să pună în imposibilitatea votării până la sfârşitul alegerilor a Bugetului de stat, atunci să se treacă prin Parlament”, a transmis edilul Mihai Chirica.

Proiectul bazinului de înot de Iaşi, discutat în Guvernul României

Primarul Mihai Chirica a susţinut că s-a ajuns la un consens din partea primarilor Partidului Naţional Libral, cât şi a celorlalte formaţiuni politice. Alte subiecte de discuţii în Cabinetul Orban au fost cu privire la necesitatea susţinerii sistemelor de termoficare, dar şi transferul cât mai rapid al obiectivelor care au rămas nefinalizate de-a lungul timpului în Iaşi.

Edilul a avut o discuţie şi cu ministrul Monica Anisie cu privire la finalizarea pe fonduri europene a bazinului de înot din municipiul Iaşi. Mihai Chirica a concluzionat că vizită a fost un real succes.

„A fost un consens atât din partea primarilor PNL, cât şi din partea celorlalte formaţiuni politice care au primari în municipii reşedinţa de judeţ pentru a susţine acest proiect de lege. De asemenea, s-a discutat şi despre necesitatea susţinerii sistemelor de termoficare, iar suplimentar am cerut transferul cât mai rapid al obiectivelor care au rămas nefinalizate de-a lungul timpului, chiar şi de peste 20 de ani cum ar fi bazinul de înot, către Municipiul Iaşi în vederea finalizării pe fonduri europene. Motiv pentru care m-am prezentat şi la Ministerul Educaţiei având o întâlnire cu ministrul Anisie. Promisiunile sunt certe pentru acest transfer şi pentru susţinerea cotelor din impozitul pe venit global către autorităţile publice locale, motiv pentru care consider că vizită a fost un succes”, a conchis Mihai Chirica, primar Iaşi.

Mihai Chirica, primarul Iaşului s-a consultat cu premierul Ludovic Orban

Primarul Mihai Chirica s-a consultat cu Premierul României în vederea implementării noilor măsuri impuse de pandemie pentru activitatea din piețele agroalimentare.

„Discuţia cu Primul Ministru a avut ca subiect activitatea din pieţe aşa cum a fost ea reglementată de ultimele decizii adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a avut în vedere două aspecte importante: pe de o parte, în ciuda aplicării restricţiilor în pieţe, trebuie să asigurăm comercializarea unor cantităţi de produse agroalimentare care să satisfacă cererea cumpărătorilor, iar pe de altă parte, trebuie să asigurăm cele mai bune măsuri sanitare astfel încât sănătatea atât a producătorilor, cât şi a cumpărătorilor să nu fie pusă în pericol. Discuţiile cu Primul Ministru au fost cât se poate de constructive de pe urma cărora am creionat deja unele soluţii, ocazie cu care doresc să-i mulţumesc public pentru receptivitate”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comentarii
 • Baaa nesimtitilor de Rectori si Academicieni, voi vedeti ca Iasul e Ceentru Universitar si NU are bazin olimpic??? Baa profitorilor si pupincuristilor, tot comunisti ati ramas!!,
  Toti vreti o tara ca afara, dar de fapt sunteti inca pe sistemul Pile si Relatii!!!
  Rusine Primaria Iasi, Chirica dar ceilalti 4 ani unde ai fost primar, la Miroslava???
  Asta e clasa politica, doar pensii speciale si 4 case dom Chirica!!,
  Aer curat sau parcuri verzi, spatii de recreere pt tineri, unde ba, la Dorohoi?????
  In Parcu Copou o rusine, pisati si betivani!

Adauga un comentariu