Local

Primarul Mihai Chirica despre deputatul zero Marius Bodea: Minciunile sale l-au transformat în Pinocchio

Publicat: 19 oct. 2019

În urmă cu puţin timp, Primăria Municipiului Iași a emis un comunicat în care aduce precizări cu privire la manipulările lansate în spațiul public de deputatul ieșean Marius Bodea. Redăm mai jos comunicatul:

„Din respect pentru toți ieșenii, dar în special față de toți cei care locuiesc în zona Oancea, cartierul Tătărași, Primăria Municipiului Iași dorește să facă unele precizări cu privire la manipulările grosolane lansate în spațiul public de deputatul ieșean Marius Bodea.

În anul 2017, Consiliul Local al Municipiului Iași aprobă un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede construirea unui bloc de locuințe pe teren proprietate privată (Hotărârea de Consiliu Local HCL nr. 502/2017). PUZ-ul a respectat toate prevederile legii în ceea ce privește transparența și dezbatere publică, nefiind contestat de nimeni, nici măcar în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Local. De asemenea, nu s-au ridicat obiecții nici în plenul ședinței de Consiliu în care s-a aprobat HCL-ul.

Așa cum prevede și legislația în vigoare, inițiatorul PUZ-ului respectiv avea obligația să întocmească diferite documentații specifice (studii, rapoarte etc.) precum și diferite aprobări de la instituțiile statului abilitate (instituții care nu sunt în subordinea sau coordonarea Primăriei Municipiului Iași) pentru a putea obține Certificatul de Urbanism, respectiv Autorizația de Construire.

După parcurgerea acestor pași și primirea documentelor de la instituțiile abilitate conform cărora proiectul supus analizei respectă toate prevederile legale, a fost emisă Autorizația de Construire pentru adresa str. Oancea nr. 20. De menționat că în documentație este precizat clar că pe str. Oancea nr. 20 folosința terenului este de curți-construcții (și nu spațiu verde, așa cum minte Marius Bodea). Mai mult, construcția va fi edificată pe un teren unde a funcționat o benzinărie care aparținea de grupul Petrom și care a fost dezafectată puțin după anul 2010 (vezi schița din atașament).

De alfel, una din obligațiile proprietarului pentru edificarea viitoarei construcții a fost efecturea unei evaluări privind nivelul de poluare cu hidrocarburi petroliere (THP). La faza PUZ s-au efectuat analize și probe de sol, iar rezultatele obținute s-au situat sub limita maximă admisă.
Pentru corecta informare a opiniei publice, construcția propusă a fi edificată pe str. Oancea nr. 20 (pe amplasamentul unei foste benzinării) este un bloc de locuințe de 7 etaje plus etaj tehnic (deci la fel ca blocurile turn din zonă). Prin proiect, vor fi create 80 de locuri de parcare la suprafață și 57 de locuri de parcare la subsol. De asemenea, vor realizate alei pietonale și pentru acces auto în suprafață totală de 857,80 metri pătrați și vor fi amenajate spații verzi (inclusiv plantare de arbori) de peste 270 de metri pătrați (detalii, în planșa atașată).

„Este grotesc ceea ce face deputatul Bodea. Nu doar că manipulează opinia publică, dar minte cu o nerușinare pe care l-ar face să roșească până și pe Pinocchio. După ce că nu a făcut nimic pentru ieșeni din poziția sa de deputat, vrea să fie cel mai mincinos politician ieșean de la comuniști încoace. Cum poți să spui că Primarul și Primăria distrug esplanada Oancea, când viitoarea construcție se află în altă parte, pe terenul unei foste benzinării?! Cum poți să-ți permiți să afirmi cu atâta seninătate că se distruge spațiul verde, când, în realitate, viitoarea construcție se va face pe un teren viran, unde au fost demolate niște platforme betonate?! Dacă ar fi fost un om neinformat, dacă ar fi fost un om prost, probabil că eu, ca și majoritatea ieșenilor, am fi avut răbdarea necesară pentru a-l putea îndrepta și învăța. Dar să ajungi să scoți ieșenii din case, într-o zi de duminică, pentru a-i minți cu atâta seninătate pentru că ești disperat să îți faci notorietate, asta denotă o răutate tipică bolșevicilor. Pentru Marius Bodea nu contează adevărul, nu contează respectul față de ieșeni și, în general, nu contează Iașul. Eu nu i-am mințit niciodată pe ieșeni și nici nu visez că mi-aș putea bate joc de ei așa cum face Marius Bodea! Eu am certitudinea că ieșenii știu să facă diferența dintre un om care s-a dedicat orașului și un deputat mincinos”, a declarat primarul Mihai Chirica.”

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iașiloading...

Comentarii
Adauga un comentariu