Local

Primarul Mihai Chirica în vizită în pieţele din Iași: Am vrut să mă asigur că pieţele sunt deschise – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 nov. 2020
Mihai Chirica în vizită în piețele din Iași
Mihai Chirica în vizită în piețele din Iași

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a efectuat o vizită în mai multe pieţe din municipiul Iași. În spaţiul public au apărut mai multe informaţii precum că pieţele s-au închis sau vor fi închise.

Edilul Iașului a vrut să vadă care e situaţia în teren a pieţelor din Iași. Mihai Chirica i-a întrebat, atât pe cumpărători cât şi pe vânzători despre o posibilă închidere a pieţii. Pe rând, fiecare cetăţean întrebat de Chirica a afirmat că în niciun moment piaţă nu a fost închisă.

Mihai Chirica în vizită în pieţele din Iași

Edilul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a efectuat o vizită de lucru pentru a se asigura că nicio piaţă din municipiul Iaşi nu s-a închis. Acesta i-a întrebat şi pe ieşenii care erau prezenţi în pieţe despre posibile probleme pe care le-ar fi putut întâmpina producătorii/comercianţii care îşi vând marfa.

Rând pe rând, vânzătorii l-au asigurat pe primar de faptul că pieţele din Iași nu au fost închise şi că activitatea se desfăşoară în condiţii normale. Totuşi, unii dintre comercianţi s-au plâns de numărul mic de persoane care frecventează piaţa:

Mihai Chirica: Având în vedere noile măsuri, astea cu pieţele, voi nu aţi avut probleme aici.

vânzător legume: S-a auzit că se închide piaţă şi mulţi clienţi nu au mai venit. Este cam goală piaţă.

M. C. Aţi avut închisă piaţa vreo zi?

V. L. Nu, nu!

M. C. Zvonistică este mai puternică decât realitatea, întotdeauna.

V.L. Clienţii întrebau dacă se închide piaţă.

M.C. Nu, nu. Nu am închis nici măcar o oră piaţă

Mihai Chirica transmite un mesaj tuturor ieşenilor

În încheierea clipului, edilul Mihai Chirica a transmis un mesaj către toţi ieşenii. Acesta îi îndeamnă pe oameni să respecte măsurile luate, atât de autorităţile locale cât şi de cele centrale, măsuri menite pentru a le proteja viaţa:

Am vrut să văd cu ochii mei condiţiile existente în Piaţa Alexandru, acelaşi lucru l-am făcut şi în Piaţa Nicolina. Toţi producătorii au fost primiţi la tarabe. Cei de la lactate din piaţa închisă funcţionează dând deoparte ferestrele şi uşile. E adevărat, este puţin rece, dar produsele sunt protejate. Nu am avut probleme cu cei care au venit din localităţile învecinate Iaşului, sau chiar din alte judeţe. Nu vom închide sub nicio formă pieţele cu rugămintea de a păstra măsurile santiare în vigoare. Să purtăm masca şi să avem grijă de sănătatea noastră.” a conchis edilul Iaşului, Mihai Chirica.

 

Comentarii
  • Sunt putini cumparatori pentru ca lumea nu are bani asta se intampla si la supermarket tot mai gol cosul de cumparaturi e saracie mare,mare saracie si va fi saracie si mai mare daca guvernul nu ia masuri deja a ajuns cutitul la os

Adauga un comentariu