Eveniment-Social

Primarul Mihai Chirica, invitat la Summitul primarilor împotriva antisemitismului

Publicat: 16 mart. 2021
La invitația Ambasadei Israelului în România, primarul Mihai Chirica participă astăzi, 16 martie, de la ora 17.00, la Summitul primarilor împotriva antisemitismului (2021 Mayor’s Summit Against Anti-Semitism)

La invitația Ambasadei Israelului în România, primarul Mihai Chirica participă astăzi, 16 martie, de la ora 17.00, la Summitul primarilor împotriva antisemitismului (2021 Mayor’s Summit Against Anti-Semitism). Evenimentul online este transmis pe platforma mayors.combatantisemitism.org și este organizat de Primăria orașului Frankfurt am Main (Germania), în parteneriat cu Mișcarea de Combatere a Antisemitismului (Combat Anti-Semitism Movement).

Summitul, la care au confirmat participarea peste 50 de primari din Europa, America de Nord și America de Sud, se adresează edililor care acordă o atenție deosebită combaterii tuturor formelor de rasism, ură și violență în orașele pe care le administrează. Evenimentul are drept obiectiv inițierea la nivel internațional a unui dialog despre cele mai bune practici de combatere a urii și antisemitismului, precum și de a crea o comunitate globală de lideri locali care își pot uni forțele în prevenirea și împiedicarea acestor tipuri de manifestări extremiste.

„Ambasada noastră acordă o importanță specială prieteniei care leagă popoarele noastre. Având în vedere munca valoroasă pe care o depuneți în vederea păstrării memoriei victimelor Holocaustului, aș fi onorat să acceptați invitația de a participa la acest important eveniment”, se arată în invitația adresată de Excelența Sa David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, primarului Mihai Chirica.

Programul va consta dintr-o sesiune plenară și mai multe paneluri, concentrându-se pe o varietate de elemente relevante și subiecte interesante. Experți, factori de decizie și primari din întreaga lume se vor reuni pentru a împărtăși cele mai bune practici și politici care ajută la crearea unor schimbări pozitive pentru a contracara ura în orașe și municipii.

La summit vor participa, printre alții, primarii unor orașe precum Frankfurt am Main (Germania), Bruxelles (Belgia), Amsterdam (Olanda), Atena (Grecia), Pittsburg și Louisville (Statele Unite ale Americii), Toronto (Canada), Bologna și Palermo (Italia), Malaga (Spania), Porto (Portugalia), Riga (Letonia), Vilnius (Lituania) etc.

Comentarii
  • Mihai Chirica, 2019: „Congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac…”
    Deci agariciul rasist vrea sa arate ca nu e si antisemit!

  • Summit antiromânismului când? Prietenie dintotdeauna sincerä din partea noastră, a românilor. Din partea lor, doar pe interes!!! Habar nu aveti de documentele vremii in care se descrie foarte clar cat de „prieteni” ne sunt… pana ne fac slugile lor. Da. Cititi documentele vremii de la Cuza pana la Holocaust, scrise fara mistificari si cu abateri de la realitate. Cititi despre cauzele REALE ale Rascoalei din 1907. Ca de nu, ajungeti sa va tradati neamul și ţara. O singura biserica romaneasca avem in tot Israelul. .. Stiti ce se intampla acolo? Habar nu aveti cat de crunt este ataca cu pietre, cu foc… Si cica sunt ultra- religiosi si politia nu are ce le face. Deci, pe bune??? Cate sinagogi sunt in Romania….frumoase si infloritoare… Cu sutele. Mergeti in Saptamana Mare la Ierusalim si incercati sa intrati in Cetate si sa ajungeti la Mormantul Sfant. Cand aud ca sunteti din Romania va vor alunga ca pe talhari. Am simtit pe propria piele cand am fost smulsa de brat, imbrancita si strigandu- mi- se cu ură „Go away! Go away!…” Nu sunt antisemit, dar imi cunosc istoria neamului si stiu prea bine ce au facut aceasta naţie poporului meu. Si nu voi tăcea, dar- mai ales- nu il voi trăda!

  • In consolidarea celor afirmate, va pot trimite pe un număr de whatsapp o scurta filmare in legatura cu ce se intampla la biserica romaneasca de la Ierusalim. Vor sa o darame si sa faca hotel. Preotii se tem sa iasa pe poarta si sa duca gunoil….a spus parintele Roman la o predica. Se arunca cu pietre in ei si in biserica. Evreul, daca nu- l tii la respect, ti se urca in cap si te face sclav. Apoi se crede „cel mai destept din lume”.

Adauga un comentariu