Local

Primarul Mihai Chirica le bate obrazul jucătorilor Politehnicii Iași: „Să le fie rușine! Mă duc să joc eu, că și așa se ia bătaie!“

Publicat: 25 ian. 2021
Mihai Chirica
Mihai Chirica susține o conferință de presă

Primarul Mihai Chirica le-a bătut obrazul jucătorilor Politehnicii Iași, luni 25 ianuarie, într-o conferință de presă.

Mihai Chirica le-a spus jucătorilor din dealul Copoului că ar trebui să le fie rușine pentru rezultatele înregistrate în acest sezon.

„Ce pot să le spun? Să mă lase. Așa pot să iau și eu bătaie. Mă duc și eu să joc un meci, că și așa se ia bătaie aici. Ce te pui că e 3-0 sau 4-0. Stau și eu și iau bătaie cu 4-0. La vârsta mea și la ce știu despre fotbal, iau și eu bătaie de la Voluntari, Chindia. Tot felul de echipe din astea de mă doare capul când mă uit pe hartă. Eram bunișor la geografie, dar nu par a fi nicio capitală de nicio regiune. Sunt niște comune care gravitează în jurul unor orașe mai mari. Și când îi prind pe moldovenii ăștia vrednici îi ard de le sună apa în cap. Și după ce iau bătaie…

Dacă joacă în deplasare nu poți da vina pe teren, ci că e deplasarea lungă. Dacă joacă acasă pierd din cauza primarului. Sau că e vineri, vinerea luăm bătaie. Așa încât nu pot decât să le urez succes. Persiflez un pic pe marginea lor pentru că merită“, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Mihai Chirica: „Dacă nu știu să joace pentru Iași, să joace pentru cine știu ei să joace“

Primarul Iașului a precizat că jucătorii Politehnicii Iași nu se fac de râs doar pe ei, ci întregul oraș.

„Le spun sincer, să le fie rușine! Iașul este Iași, este capitala Moldovei, centru academic, are filială de Academie, doctori în Știință, prin urmare dacă nu știu să joace pentru Iași, să joace pentru cine știu ei să joace. Poate va juca și cineva pentru noi vreodată. Ce să le spun eu? Dă, bă, gol? Domnule Pancu, puneți-i pe toți să dea gol?”

Am plătit aproape 4 milioane de lei pentru acest club și în 18 etape am luat 15 puncte

Edilul le-a mai transmis jucătorilor că la ce rezultate nu ar trebui să nu mai ia salariu.

„Cei care au salarii de 3.000, 4.000 sau 10.000 de euro pe lună, să joace fotbal! Altfel să nu-și ia salariul. Eu dacă nu-mi fac treaba la Primărie, să nu-mi iau salariul. Dacă dorm pe mine, dacă mă împiedic pe scările Primăriei sau îi împiedic și pe alții, să nu mi se dea salariul. Declar asta. Dar ei își iau salariul, am plătit aproape 4 milioane de lei pentru acest club și în 18 etape am luat 15 puncte, asta înseamnă că nu au scos nici măcar un punct pe etapă. Și au luat cele mai multe goluri din campionat”.

O nouă înfrângere pentru alb-albaștri

Formația Politehnica Iași a fost învinsă duminică seară, în deplasare, scor 1-2 (0-2), de Gaz Metan Mediaș.

”Chiar dacă am avut mai mulți jucători lipsă, nu e în regulă că noi continuăm să facem aceleași greșeli, mai ales în deplasare. Le vorbesc mereu jucătorilor despre frică, despre un anumit respect, pe care n-ar trebui să le avem. Aș fi patetic să spun că ne-a lipsit șansa, am avut două ocazii. Mă apasă rău de tot poziția din clasament, suntem conștienți cu toții că e rușinos în acest moment, dar știm și că nu asta e poziția pe care o merităm, la ce s-a întâmplat în acest campionat”, a declarat Daniel Pancu, după meci.

Antrenorul lui Poli Iași a reușit, totuși, să extragă și două lucruri pozitive după meciul de la Mediaș, prestațiile lui Laurențiu Brănescu și Ștefan Cană, fotbaliști nou veniți: ”Brănescu a avut câteva intervenții extraordinare. E singurul motiv de bucurie din seara asta, plus Cană, care a intrat foarte bine”.

 

Comentarii
  • Mai Chirica, mai exista sinalte spirturi mai interesante MINTAL, decat fotbalul. Poti investi in K1, piti in tenis, atletism, INNOT bai taranule, fa odata un baxin olimpic
    # decanii facultatilor din Iasi, niste JEGURI profitoare. Sa fii oars universitar si sa nu ai tu un Bazin Olimpic, asta inseamna sa fii taran.
    Aveti pamanturi in cadrul universitatilir, dar PUSCARIA e cu voi, jeguri umane, scorpii si COMUNISTI

Adauga un comentariu