Local

Primarul Mihai Chirica, nemulţumit de deciziile luate de Raed Arafat în CNSU: „Este clar că a fost o decizie inconştientă”

Publicat: 29 dec. 2020
Mihai Chirica, edilul municipiului Iași

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, nu iartă nicio greșeală a autorităților. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi acesta a taxat trei mari greșeli în gestionarea pandemiei de coronavirus. Printre acestea se numără și închiderea piețelor. Mihai Chirica consideră această hotărâre ca fiind una inconștientă în special din partea secretarului de stat Raed Arafat.

„Unele decizii foarte eronate pe care le-a luat Comitetul Național Pentru Situații de Urgență cum a fost de exemplu discrepanța majoră între utilizarea piețelor închise VS supermarketuri pentru aceeași categorie de activitate sau produse. Este clar că a fost o decizie inconştientă a celor de la CNSU și în special a domnului Arafat. Acest lucru ne-a costat foarte mult ceea ce ne-a făcut cel mai mare bazin aurifer din partea de Est a Europei. Suntem singura tară care are aur mult în special în Parlamentul României”, a afirmat Mihai Chirica.

De asemenea, în cadrul aceleași conferințe, primarul muncipiului Iași a anunțat redeschiderea cafenelelor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de spectacole si sălileor de jocuri de noroc. Mihai Chirica a vorbit despre condițiile în care aceste unități își vor desfășura activitatea.

„Începând cu 30 decembrie 2020, ora 24.00, se reiau o parte din activitățile economice şi sociale pe raza municipiului Iași. Se permit activitățile cu publicul ale operatorilor economici care desfășoară activități de prepararea,comercializare şi consum a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice sau non-alcooli în interiorul acestora în limita a 30% din capacitatea maximă în intervalul orar 06.00-23.00.

De asemenea se permite activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor sau a altor unități de cazare în intervalul 06.00-23.00 pe tot teritoriul municipiului Iași. Alături de reluarea activ în cinematografe, în instituţiile de spectacole şi/sau concerte, săli cu jocuri de noroc, toate fără a depăși 30% din capacitatea totală a spațiului.

De asemenea aceste măsuri se referă şi la toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţii publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi indiferent de natură sau de caracterul temporar sau permanent al acestora. Acest lucru se datorează faptului că rata de incidenta pe raza municipiul Iaşi este sub trei la mia de locuitori dar mai mare de 1.5, ceea ce ne situează în interiorul zonei galbene”, a declarat Mihai Chirica.

Comentarii
  • vai vai vai……dehh , dacă așa a zis Impăratul Arafat….nimic nu mișcă in România fără acordul lui Arafat împăratul…..apropo , când iesim iar in stradă ca să l sustinem pe Arafat imparatul? ca noi poporul am mai iesit odată in strada cateva sute de mii de români si am urlat vreo 3 zile ARAFAT ARAFAT ARAFAT…! vai vai vai dar tâmpiți mai suntem!

  • De la 1848 se cinta „Deșteaptă-te romane” și nu se deșteaptă! Tot coate-goale am rămas, dar vrem politica „de dreapta” în sălbăticia pseudo capitalismului comunistoid romanesc!! Don Chirică, lasă politica și vezi de orașul asta distrus de interese imobiliare mafiote și înecat în poluare!!

Adauga un comentariu