Local

Primarul Mihai Chirica, replică acidă la adresa lui Cosette Chichirău

Publicat: 30 sept. 2020
Mihai Chirica are Covid-19
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, i-a transmis o replică acidă lui Cosette Chichirău, ex-candidatul la Primăria Iași din partea USR-PLUS. Edilul precizează că adversarul său la alegerile locale 2020 nu respectă votul ieșenilor și nu dă dovadă de cumpătare.

„Deși alegerile locale au trecut, descopăr cu uimire și oarecare tristețe că înverșunarea unora dintre adversarii mei politici nu a dispărut. Dimpotrivă… Mă văd silit, astfel, să fac un necesar apel la rațiune.

Stimată doamnă Cosette Chichirău, proiectele Iașului și ale comunității ieșene au nevoie de o abordare constructivă, nu de atitudini viscerale. Și nici de acuzații mincinoase!

Clamați faptul că, deși sunt membru PNL, am rămas în continuare membru PSD, fără a aduce și argumente valide în acest sens. În realitate, de-a lungul ultimilor ani, m-am luptat cu Liviu Dragnea – ex-liderul PSD și ex-președintele Camerei Deputaților – mai mult decât ați făcut-o dumneavoastră ca parlamentar de Iași. Denunțați cu patimă traseismul politic, deși eu am fost exclus din PSD, un partid aflat la putere, într-un moment în care această formațiune acaparase aproape întreaga țară. Mai mult, ascundeți faptul că în organizația dumneavoastră și-au găsit culcuș numeroși membri ai altor partide, inclusiv PSD, unora dintre aceștia datorându-li-se și puținele succese obținute la alegerile de duminică.

Eu nu susțin, precum dumneavoastră, că statutul de membru de partid este o boală care lasă sechele, dar sunt convins că răutatea gratuită nu a construit niciodată ceva bun pentru oameni…

Sfatul meu, doamnă Cosette Chichirău, este să dați dovadă de ceva mai multă cumpătare și să respectați votul ieșenilor. Sper că veți rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveți și șanse mari să fiți votată în funcția de viceprimar. Arătați că vă pasă de Iași, că sunteți dispusă să faceți eforturi pentru proiectele pe care le-ați propus în campanie, că vreți să munciți pentru ieșeni și că angajamentele luate în fața alegătorilor nu sunt doar niște vorbe aruncate în vânt!”, se arată în scrisoarea transmisă de Mihai Chirica.

Comentarii
 • DLE PRIMAR CHIRICA ,NOI PENSIOANARII DIN ALEXANDRU STRADA BISTRITA V-AM VOTAT SI NU VRETI SA NE AJUTATI DELOC ,DE 5 ANI TOT VA SPUNEM CA PE STRADA BISTRITA SUNT VECINI CARE SI AU FACUT BALCOANE ILEGAL LA PARTER ,SIAU INFUNDAT AERISIRILE LA DEMISOL SI SUNT SOBOLANI SI GANDACI SI NU VOR SA LE DESFUNDE SAU SA FACA CURAT PT CA DIN CAUZA LOR ESTE MIZERIE SI GAZE TOXICE LA SUBSOL DE IESE SI IN SCARA ,UNII SIAU FACUT BALCOANE CE DEPASESC LIMITA PERETILOR BLOCURILOR ,NOI PLATIM IMPOZIT SI PE TERENUL DE SUB BALCOANELE LOR PT CA ESTE BUN COMUN

 • Daa, pai cand ii mirosea a caca in casa nu v a pasat, cand venea gandaci de la subsol nu v a pasat, ACUMA invidia va mananca, ca de pensionarul ca PROSTUL are mintea odihnita si de ictiseala face ce stie mai bine COMUNISTUL, daaa TOARNA!!!
  Jeguri, cu ce ii incurca balcoanele??? Trebuiau sa nu le faca sa vina boschetarii sa se pise si cace!
  Turnatorii mor TURNATORI

 • Nu vrea Chichirau sa intre in mafia imobiliara? Sa-i fie rusine! Fara voturile USRPlus nu prea mai merge treaba cu mafia imobiliara si Chirica e cam disperat…

 • Construirea este permisă numai sub perimetrul balcoanelor existente la etajele superioare, în baza autorizaţiei de construire eliberată de serviciile abilitate din cadrul primăriilor locale.
  Primul pas pentru obţinerea autorizaţiei de construire este eliberarea certificatului de urbanism, care se obţine de la primăria pe raza căreia se află apartamentul. După obţinerea acestui document, este necesară obţinerea avizelor de la furnizorii de utilităţi şi întocmirea expertizei tehnice.
  O altă obligație importantă este obţinerea acordului asociaţiei de proprietari sau acordul notarial al tuturor proprietarilor de pe scară, în cazul în care blocul nu are asociaţie de proprietari. De asemenea, este necesar acordul Inspectoratului în Construcţii pentru intervenţii la orice construcţie existentă.

 • Există numeroase anexe și construcții improvizate la parterul mai multor blocuri din Iași care au fost realizate fără respectarea formelor legale și a regulamentelor în construcții. De-a lungul anilor, ieșenii care dețin apartamente la parter de bloc au profitat de legislația permisivă și de faptul că anumite porțiuni verzi de teren public aflate în imediata vecinătate nu sunt folosite și și-au extins peste acestea balcoanele sau chiar locuințele în sine. Pentru că aceste balcoane extinse și anexe au fost construite fără respectarea legii, echipele Biroului Control Urbanism din cadrul Poliției Locale Iași au trecut la verificarea treptată a legalității construcțiilor aflate la parterul blocurilor din Iași. Astfel, ieșenii care au apartamente la parterul blocurilor și care au făcut astfel de extinderi sunt oarecum la mila autorităților care pot dispune demolarea lor sau intrarea lor în legalitate

  Numeroase blocuri din Iași au amenajate la parter diverse improvizații de lărgire și supradimensionare a balcoanelor, iar de multe ori sunt transformate în veritabile locuințe construite pe domeniul public al Municipiului Iași. Din cauza haosului întâlnit la asociațiile de proprietari din Iași și a legislației nu tocmai restrictive, de-a lungul ultimilor ani, proprietarii apartamentelor aflate la parterul scărilor de bloc din Iași au profitat de situație și au construit cât au putut de mult în afara balcoanelor, iar în cele mai multe situații au și împrejmuit terenul public al Primăriei Iași.
  Autoritățile au luat în vizor toate lucrările de acest gen de la mai multe blocuri din Iași

  Din cauza numeroaselor construcții de acest gen începute sau continuate pe perioada pandemiei provocate de coronavirus, având în vedere că mare parte din ieșeni au fost nevoiți să stea la domiciliu, autoritățile locale au intensificat verificările în cazul acestora și au luat în vizor toate lucrările de acest gen pentru a preveni orice situație nedorită. În orice situație care implică demolări sau extinderi la blocurile de locuințe, este necesară obținerea unei autorizații de construire, lucru pe care mulți proprietari nu îl respectă, motiv pentru care sunt aplicate sancțiuni contravenționale pe bandă rulantă în urma controalelor făcute de polițiștii locali din cadrul Biroului Control Urbanism.

  În majoritatea situațiilor întâlnite fără autorizații de construire, inspectorii municipalității aplică sancțiuni minime de 1.000 lei și solicită proprietarilor intrarea în legalitate dacă acest lucru este posibil, dacă nu, aducerea imobilului la starea lui inițială.

 • „…Stimată doamnă Cosette Chichirău, proiectele Iașului și ale comunității ieșene au nevoie de o abordare constructivă…”
  Da domnule primar, au nevoie de abordare constructiva. In acest sens Cosette Chichirau a declarat ca USR va vota „proiectele bune pentru ieseni, nu si afacerile ilegale patronate de mafia care il sustine pe primar”.
  Eu cred ca va fi o abordare foarte constructiva si pentru binele iesenilor daca nu se vor mai aproba transferuri de teren din centrul Iasului cu altele pe la Cucuieti, daca nu se vor mai da autorizatii de construire pe ochi frumosi, daca vor disparea relatiile cumetriale din PMI, daca se va reduce organigrama foarte incarcata a PMI, etc.,etc. Sunt convins ca asemenea proiecte vor fi votate de USR, fara tratate si pacte semnate.

 • Interesant moment. S-a trezit piticul ce a vrut el dar se pare ca urmeaza cei mai grei 4 ani de edil. Fara combinatii si fara castig el e ca o caracatita fara tentacule. Nu va mai outea misca nimic pe linie imobiliara. Cred ca am inceput sa o simpatizez pe Cosette. Are demnitate si coloana. Cuvantul e cuvant la ea. Recunosc faptul ca m-a castigat pentru urmatoarele alegeri. Are sange in ea.

 • Eu am inceput dimpotri va sa o ft in gu-ra pe Cosette merita si stiu de ce , nu-i mai tace gura ft ma-sa de proasta, o c-va are demnitate? baaaaaaaaa are sange in vina la pat cu tine sau cum? te-a castigat la urmatoarele alegeri in pat cu ea? i-ai tras-o unde? de cate ori? i-ai platit? cat? de unde ai furat banii? esti rrrrrrrrroman sau din tara lui clotilde sau din tara lui chichirau neW scroafa gata de craciun, cate voturi a primit usr iasi atatea love ai facut cu ea baaaaaaaaaaaaaaa si ai castigat la orale un mandat de la ea??? zauu? si dac nu va mai vota nimeni USR ce castigi, pe mine ma vrei chichi sa mi dai si mie ceva la orarrrrrale ptr urmatoarele ,, aaaa hhhhhhhhhh legeri;;;

 • Eu am inceput dimpotri va sa o ft in gu-ra pe Cosette merita si stiu de ce , nu-i mai tace gura ft ma-sa de proasta, o c-va are demnitate? baaaaaaaaa are sange in vina la pat cu tine sau cum? te-a castigat la urmatoarele alegeri in pat cu ea? i-ai tras-o unde? de cate ori? i-ai platit? cat? de unde ai furat banii? esti rrrrrrrrroman sau din tara lui clotilde sau din tara lui chichirau neW scroafa gata de craciun, cate voturi a primit usr iasi atatea love ai facut cu ea baaaaaaaaaaaaaaa si ai castigat la orale un mandat de la ea??? zauu? si dac nu va mai vota nimeni USR ce castigi, pe mine ma vrei chichi sa mi dai si mie ceva la orarrrrrale ptr urmatoarele ,, aaaa hhhhhhhhhh legeri;;;

Adauga un comentariu