Prima pagină » Local » Primarul Mihai Chirica se pregăteşte de un nou tun! Vrea să concesioneze sistemul de termoficare a Iaşului: ”Sperăm să găsim rapid un competitor” – LIVE VIDEO

Primarul Mihai Chirica se pregăteşte de un nou tun! Vrea să concesioneze sistemul de termoficare a Iaşului: ”Sperăm să găsim rapid un competitor” – LIVE VIDEO

24 apr. 2024, 12:39,
BZI.ro, în Local

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis detalii astăzi, 24 aprilie 2024, despre concesionarea serviciului public de termoficare.

„Vom continua procesul de modernizare a sistemului de termoficare. Sperăm să putem găsi rapid un competitor şi să putem încheia contractul de concesionare. Discutăm și despre centrele de colectare cu aport voluntar. Pe scurt cetățenii care vor să scape de diverse deșeuri precum haine în exces, alte materiale care pot fi refolosite le pot aduce în acest centru. Platforma va fi construită pe bulevardul Poitiers. Vor mai fi construite 327 de insule ecologice digitalizare.

Referitor la Liceul cu Program Sportiv am refăcut devizul general şi îl vom rescoate la licitație. Lucrările se referă la reabilitarea energetică. Vom aloca o suprafață de 5.000 mp pentru Spitalul Cuza Vodă şi Elena Doamna pentru construirea unui centru în Moară de Vânt. Vom aproba o serie de evenimente. Cel mai important pentru noi este Ziua Familiei pe 12 mai. Peste 650 de familii sunt incluse în acest program.

Vom organiza și Superliga României la minifotbal. Personal am vorbit cu președintele Federației Române de Minifotbal. Iaşul are o tradiție în minifotbal.

Referitor la Parcul Ciurchi, suprafaţa parcului este de 63 de mii de mp, care va fi amenajat pe fostul cimitir Evreiesc şi care în felul acesta va rămâne pe veci un parc. Va fi construit un monument dedicat victimelor copii.

Statuia lui Ștefan cel Mare este propusă la restaurare. Am primit avizul de la comisia de cultură. Este prins în proiectul de buget al anului în curs cu o valoare estimată de 7 milioane de lei.

Suntem în proces de pregătire a alegerilor. Am primit de la AEP faptul că pe raza Municipiului Iași figurează 322 de mii de alegători care vor primi fiecare dintre ei 5 buletine de vot. În fiecare sector de votare vor exista 5 urne de vor. Vor fi tipărite 1.615.000 de buletine de vot. Paza buletinelor de vot va fi asigurată de Jandarmerie împreună cu Poliţia Locală.

Referitor la lucrările de pe Bulevardul Socola le-am transmis că nu pleacă nimeni în sărbătorile pascale până nu facem recepția finalizării livrarilor. Ne vom duce cu lucrările spre șoseaua Bucium legătura cu Baza 3. Dacă pe Socola nu s-a putut lucra noaptea pe Bucium se va putea lucra doar noaptea”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *