National

Primarul orașului Suceava, Ion Lungu, nu va mai candida pentru un nou mandat

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul orașului Suceava Ion Lungu nu va mai candida pentru un nou mandat
Primarul orașului Suceava, Ion Lungu

Primarul orașului Suceava, Ion Lungu, nu va mai candida pentru un nou mandat. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat, marți, 19 martie, într-o conferință de presă, că săptămâna trecută a fost stabilit calendarul alegerilor.

„Azi sunt în măsură să vă spun că, după mai multe analize și mai multe discuții, se conturează la municipiul Suceava din partea PNL candidat pentru funcția de primar Lucian Harșovschi.

Interesul PNL este să câștigăm Primăria Suceava, aici s-a făcut performanță, ne leagă o perioadă lungă de 20 de ani de administrație liberală și dorim s-o continuăm”, a adăugat Flutur, care a salutat „soluția care se conturează, cu un suflu nou, un tânăr de 42 de ani”.

Ziua decisivă pentru Primăria Capitalei

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum printre numele vehiculate pentru a candida din partea ambelor partide, PSD și PNL, se numără cel al medicului Cătălin Cîrstoiu și al arhitectului Tiberiu Florescu.

Cele două formațiuni nu au ajuns, joi, la un consens referitor la candidatul pentru Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat duminică seara, într-un interviu la Digi24, că „Bucureștiul are nevoie de un proiect administrativ responsabil”. Liderul PSD a precizat că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei doar dacă partidele din coaliție vor avea candidați separați. Un anunț major al premierului se referă la viitoarele majorități din consiliile locale și județene, care ar urma să fie peste tot PSD-PNL.

„Dacă vom avea abordări separate, PSD are candidat pe doamna Firea. Dacă vom avea o abordare comună, vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Ce vă pot spune cu certitudine, atât PSD, cât și PNL nu vor susține candidatura domnului Piedone. Vom avea candidații noștri sau candidatul nostru comun.

Cu toții avem în acest moment măsurătorile și alternativele pentru a lua o decizie. E posibil ca și în București să avem candidaturi separate. Nu e ceva wow. Ce este cu certitudine stabilit foarte clar, după alegeri, majoritățile în toate administrațiile locale vor fi făcute de PSD și PNL. Cu alte cuvinte, am depășit primul hop”, a declarat Ciolacu.

Adauga un comentariu