National

Primarul unei comune din Vrancea a fost prins băut la volanul mașinii de serviciu

Publicat: 09 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul unei comune din Vrancea a fost prins băut la volanul mașinii de serviciu
Vladimir Păun a fost prins de către oamenii legii în momentul în care conducea beat la volan

Primarul unei comune din judeţul Vrancea a fost prins de către oamenii legii în momentul în care îşi conducea maşina sub influenţa alcoolului. Acesta a rămas fără permis de conducere timp de 3 luni şi a primit o amendă contravenţionala.

Luni seara, poliţiştii din Panciu au oprit în trafic un bărbat din Răcoasa. Acesta conducea un autoturism chiar pe raza localităţii unde locuia, poliţiştii au sesizat că acesta conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul era chiar primarul comunei, iar după testatrea cu aparatul etilotest s-a sesizat că acesta avea 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și sancționarea contravențională.
Surse din anchetă au declarat că este vorba de primarul comunei Răcoasa, Vladimir Păun, prins la volanul mașinii de serviciu.

„Totodată, în cauză se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, faptă prevăzută de art. 295 Cod Penal”, transmite IPJ Vrancea.

În ultima perioadă tot mai multe persoane se urcă sub influenţa alcoolului la volanul maşinii

În judeţul Iaşi la finalul lunii mai un profesor universitar a fost prins la volanul maşinii după ce a consumat băuturi alcoolice. Acesta nu numai că s-a urcat beat la volanul maşinii dar a şi blocat traficul pe Smârdan. Poliţiştii au fost anunţaţi că cineva blochează traficul, iar în momentul în care aceştia au ajuns la faţa locului l-au găsit pe profesor într-o stare gravă de ebrietate. Testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie uriașă, de 1,46 miligrame de alcool pur în aerul expirat.

„Pe 18 mai 2021, agenții din cadrul Secției III de Poliție au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 38 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, la aceeași dată, bărbatul ar fi condus un autoturism în municipiul Iași, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, a precizat ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieri, profesorul a ajuns în fața magistraților, cu propunere de arestare preventivă. Surse din cadrul anchetei au precizat că profesorul avea o alcoolemie în sânge de 3,07 miligrame alcool pur.

Tot mai multe persoane fac accident după ce se urcă băute la volan

Un accident rutier produs în judeţul Iaşi, l-a avut protagonist pe un tânăr. Acesta a provocat un accident rutier spectaculos, tânărul „plantând” maşina în curtea unei case. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florin Ciprian Prăjinariu la 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Poliţiştii au rămas uimiţi în momentul în care au văzut alcoolemia tânărului, de 2 la mie în sânge.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul Institutului de Psihiatrie «Socola», fie în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu