Eveniment-Social

Prime Kapital anunță demararea proiectului de la Iași, Silk District

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prime Kapital anunță demararea proiectului de la Iași Silk District
Silk District, proiect din Iași

Prime Kapital, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de centre comerciale, va finaliza anul viitor primele unităţi din proiectele sale rezidenţiale şi va demara proiectul de la Iaşi.

„2021 va fi un an important pentru Prime Kapital, deoarece vom livra pro­iec­tul Marmura Residence, primele unităţi din Avalon Estate şi vom începe lucrările pentru Silk District din Iaşi. Din analizele noas­tre, preţurile de pe piaţa rezidenţială vor rămâne stabile, în contextul creşterii plafonului pentru cota de TVA redusă de 5%. De asemenea, am putea vedea o creş­tere a cererii pentru unităţi cu suprafeţe mai mari, precum şi o creştere a preţurilor pentru locuinţele mai mici. În concluzie, avem o perspectivă pozitivă pentru pro­iectele noastre şi vedem o creştere a cere­rii pentru proiecte rezidenţiale de cali­tate“, a spus Maggie Kitshoff, Residential & Office Partner Prime Kapital.

MAS Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud

Maggie Kitshoff este sora lui Martin Slabbert, CEO şi fondator al Prime Kapital, care anterior a pus bazele NEPI, cel mai mare proprietar de malluri din România.

MAS Real Estate, un fond de inves­tiţii din Africa de Sud, are în plan vânza­rea activelor din Europa de Vest, evaluate la peste 500 mil. euro, iar banii rezultaţi vor fi investiţi în Europa de Est, în special în România, prin intermediul Prime Kapital, dezvoltator dedicat pieţelor din Est.

Din cauza pandemiei şi a modificării pieţei birourilor, Prime Kapital ia în calcul mo­dificarea proiectului Silk District din Iaşi, unde viza construcţia a 100.000 mp de birouri şi 2.500 de apartamente.

„În ceea ce priveşte construcţia Silk District, cel de-al treilea proiect reziden­ţial major dezvoltat de Prime Kapital, lucrările vor începe la mijlocul anului 2021. Acum se desfăşoară procesul de autorizare a construcţiei. Echipa noastră de vânzări va deschide biroul de vânzări, localizat pe terenul Silk District, la începutul lunii februarie 2021“, a spus Maggie Kitshoff. Anterior, Martin Slabbert declara că ia în calcul să dema­reze pentru început componenta de locu­inţe din proiectul Silk District şi nu birourile, având în vedere pandemia.

Cât a vândut Prime Kapital în București

În Bucureşti Prime Kapital a vândut 70% dintre apartamentele scoase la vânzare în Marmura Residence. Con­strucţia proiectului se află într-un stadiu avan­sat, iar în prezent se lucrează la struc­tura clădirilor. Predarea apartamentelor va începe anul viitor în trimestrul IV, ur­mând ca întregul proces să fie finalizat pâ­nă în trimestrul I al anului 2022, conform dez­voltatorului.

„În cazul Avalon Estate, vom finaliza clădirea administrativă (Gate House) la sfârşitul trimestrului I din 2021, moment în care echipa de vânzări se va muta la faţa locului, iar clienţii vor putea descoperi experienţa Avalon Estate. Primele 254 de unităţi vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2021, împreună cu 50% din zonele verzi, parcul din apropierea lacului şi facilităţile oferite de Clubul comunităţii Avalon Estate“, a subliniat Maggie Kitshoff.

Adauga un comentariu