Actualitate

Primele declarații ale tânărului din România infectat cu coronavirus: „Nu am avut nicio treabă cu acel italian”

Publicat: 27 feb. 2020

Ieri, reprezentanţii MAI au făcut anunţul pe care niciun roman nu dorea să îl audă. Din păcate, primul caz de infecţie cu COVID-19 a fost identificat în România. Este vorba de un bărbat din Gorj. Acesta nu a prezentat niciun simptom. Diagnosticul a fost confirmat la Institutul „Matei Balș” din București

„Nu am avut nicio treabă cu acel italian. Italianul a venit cu patronul la hala. Eu eram în hala iar ei erau prin curte. Am scos capul pe uşă ca să văd cine este afară. Apoi am intrat înapoi în hala. Nu am dat mâna cu el. Nu am fost la vânătoare şi nici nu am fost la niciun chef. Nu am organizat niciun chef. Duminică am fost la ziua fiului patronului. „, a declarat tânărul.

Pacientul a declarat că nu are niciun simptom. Până acum nu a avut niciun fel de disconfort din cauza virusului:
„Nu, nici măcar o secundă. Nici acum nu mă simt rău.”. Întrebat dacă a caltorit în Germania, acesta a confirmat informaţia lansată de mama sa.

Tânărul a fost întrebat cum a fost depistat pozitiv, în condițiile în care nu a intrat în contact direct cu italianul. Acesta a menționat că după testarea persoanelor care s-au întâlnit cu cetățeanul venit la Gorj, au fost prelevate probe și de la cei care nu au avut contact direct cu acesta.

„Prima oară i-a luat pe cei care au avut contact direct cu italianul. Ulterior cei care nu au avut contact direct au fost testaţi. Ni s-au luat probe din nas şi din gât.”

Tânărul a vorbit despre condițiile în care se desfășoară șederea sa în spital. El a menționat că este singur în salon iar personalul cu care intră în contact poartă echipament special.

„Stau singur aici. Medicii intra într-un costum special. Au venit de dimineaţă, mi-au luat sânge, mi-au adus de mâncare. Momentan mi se dă doar o pastilă.  N-am mâncat de ieri de la 4, am fost speriat. Acum n-am nimic. Doar sperietura a fost. Mă simt foarte bine. Nu am febră, nu mă dor mușchii.”, a declarat acesta.loading...

Adauga un comentariu