Local

Primele imagini cu noua școală care va fi construită în comuna Miroslava! Proiectul are o valoare de peste 26 de milioane de lei – FOTO

Publicat: 18 apr. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Primele imagini cu noua școală care va fi construită în comuna Miroslava Proiectul are o valoare de peste 26 de milioane de lei - FOTO
O nouă școală va fi construită în Valea Adâncă, Miroslava. Contractul valorează peste 26 de milioane de lei

Au apărut și primele imagini cu noua școală care va fi construită în comuna Miroslava. Proiectul va fi finalizat în maxim 2 ani de zile

Noua școală care va fi construită în satul Valea Adâncă, din comuna ieșeană Miroslava, va avea o capacitate de aproximativ 600 de elevi. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are o valoare de peste 26 de milioane de lei, fără TVA.

Primele imagini cu noua școală care va fi construită în comuna Miroslava au fost făcute publice. Proiectul a primit finanțare prin PNRR

Primarul comunei Miroslava a făcut publice primele imagini cu școala care va fi construită în satul Valea Adâncă. Clădirea va avea o capacitate de aproximativ 600 de elevi, iar valoarea contractului este de 26.224.129 de lei, fără TVA.

„Avem o primă schiță pentru viitoarea școală din Valea Adâncă, ce va fi funcțională peste maxim doi ani. Școala va avea o capacitate de aproximativ 600 de elevi. Finanțarea a fost deja aprobată prin PNRR, proiectul având printre cele mai mari punctaje din România. Va fi o școală verde, complet independentă energetic și va beneficia de echipamente și dotări ultramoderne pentru un act educațional de calitate. Va mai beneficia de o parcare generoasă, pentru a facilita gestionarea fluxului de elevi dimineața și la terminarea programului”, a spus primarul comunei Miroslava, Dan Niță.

Administrația publică locală a scos proiectul la licitație în luna martie 2024. Contractul include atât elaborarea proiectului tehnic, cât și execuția lucrărilor pentru construirea noii unități de învățământ. Este important de știut faptul că noua școală va avea forma „H” și un regim de înălțime P+2 Etaje, cu o suprafață totală construită de 1.118,01 metri pătrați. În cadrul proiectului este prevăzută și o zonă de parcare cu 30 de locuri și un spațiu verde în suprafață de 3.528,94 metri pătrați. La procedura de licitație s-au înscris trei consorții, formate din 24 de companii.

Un om de afaceri din Iași a donat terenul pe care va fi construită noua școală din comuna Miroslava

Alin-Daniel Haucă este omul de afaceri care a donat terenul de aproximativ 10.000 de metri pătrați pe care va fi construită noua unitate de învățământ din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava. Acesta este administrator al companiei Balkan Pharmaceuticals, cel mai mare producător de medicamente din regiunea de est a Europei. Alin-Daniel Haucă este un om de afaceri discret, care refuză de cele mai multe ori să publice donațiile pe care le-a făcut sau urmează să le facă, de-a lungul timpului, administrațiilor publice locale, pentru construirea diferitelor clădiri de interes public.

Menționăm faptul că ieșeanul a realizat, la Pașcani, o fabrică modernă de produse farmaceutice, iar sectorul vizat este cel al producerii de suplimente alimentare cu conținut de vitamine, minerale și extracte din plante, unde Alin-Daniel Haucă a investit 12 milioane de euro. Balkan Pharmaceuticals a creat, de-a lungul vremii, peste 300 de medicamente destinate tratării diferitelor boli. Fabrica Balkan Pharmaceuticals, de la Pașcani, are o suprafață de câteva mii de metri pătrați. Aici, firma fondată de Alin-Daniel Haucă și de soția sa, Lucia Haucă, în anul 2006, în Republica Moldova, s-a extins de la producerea de medicamente și la cea de suplimente alimentare.

Primarul Dan Niță a făcut publice primele imagini cu noua școală care va fi construită în comuna Miroslava. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea acestuia depășește 26 de milioane de lei.

Comentarii
  • Da, este foarte bine că se construește, dar domnule primar de MIROSLAVA, lărgiți mai întâi străzile din zonă pentru că acolo nu încap două masini care circula din sensuri opuse, faceți parcări pentru că altfel o să se facă niste cozi de masini până în fața Primăriei.

Adauga un comentariu