Prima pagină » Local » Primele progrese ale Mirunei Ciobanu, tânăra implicată într-un accident tragic. După multe încercări reușește să stea singură în șezut – FOTO

Primele progrese ale Mirunei Ciobanu, tânăra implicată într-un accident tragic. După multe încercări reușește să stea singură în șezut – FOTO

06 mart. 2024, 02:00,
Cristina Doroftei, în Local

Pentru familia tinerei în vârstă de 19 ani, care a fost implicată într-un accident tragic, ceea ce se întâmplă în prezent pare a fi o minune. După ce copila lor a fost înconjurată de medici timp de o lună de zile, iar șansele sale de supraviețuire erau minime, familia se bucură chiar și de cele mai mici gesturi pe care Miruna reușește să le facă, precum să stea singură în șezut.

Miruna Ciobanu, tânăra implicată într-un accident tragic, dă semne de recuperare

Cu multă speranță, tânăra și-a luat viața de la capăt, învață din nou să meargă, să mănânce, să ridice obiecte, precum sticla de apă pe care o duce singură la gură. Sunt lucruri mici, dar ce reprezintă un nou început pentru Miruna Ciobanu.

„Sunt câteva dintre progresele zilnice care pe noi ne bucură enorm. Anume spasmele și simțirea picioarelor care, deși nu au mișcări voluntare, reprezintă un semn încurajator de progres. Stă singură în poziția șezând, un gest simplu de care ne-a fost atât de dor, prinde obiectele de una singură, nu cu ușurință, dar totul merge spre bine. Aceste progrese, oricât de mici, sunt pași enormi pe drumul recuperării. Vă mulțumim din suflet pentru orice ajutor oferit, pentru gândurile bune și pentru rugăciunile voastre”, a mărturisit Delia Ciobanu, sora Mirunei.

Acest lucru a fost posibil după mai bine de o lună de recuperare. Cu toate acestea, drumul este încă lung, iar cea mai grea luptă pe care Miruna o are de dus este cea psihică.

Tânăra în vârstă de 19 ani are nevoie de ajutor pentru recuperare în continuare

În luna decembrie 2023, Miruna a fost transferată la Spitalul de Recuperare Neuro-motorie și Medicină Hiperbara din Târgu Mureș, după ce a fost internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, în secția ATI (Anestezia și Terapia Intensivă) timp de mai bine de o lună de zile. Miruna Alexandra Ciobanu a ajuns în stare gravă la unitatea medicală la sfârșitul lunii noiembrie 2023, după ce a fost implicată într-un accident de mașină tragic.

A suferit o fractură de coloană cervicală care i-a afectat inclusiv măduva. Este vorba despre un politraumatism cervical mielic, urmat de o parapareză spastică, fracturi costale de la C7 până la C12. Mai mult decât atât, în urma accidentului s-a produs și încălecarea coastelor 8 cu 11, care i-a afectat pleura plămânilor.

Pentru Miruna Ciobanu, obiceiurile care pentru restul oamenilor par simple reprezintă un efort foarte mare, iar spasmele involuntare sunt o bucurie. Pentru a schimba acest lucru tânăra are nevoie în continuare de ajutor financiar. Costurile sunt enorme și depășesc cu mult posibilitățile familiei. Este vorba despre aproximativ 1.500 de lei pe zi, altfel riscă să rămână cu sechele pe viață, într-un scaun cu rotile. Din acest motiv, cei care au posibilitatea de a schimba destinul acestei tinere, pentru a-și continua studiile și pentru a-și duce la bun sfârșit visurile, să doneze în conturile mai jos menționate.

Destinatar: Delia-Aurelia Ciobanu, sora Mirunei Ciobanu, tânăra în vârstă de 19 ani care a ajuns la spital în urma unui accident tragic.

Revolut: RO51BREL0005528782700100
Banca Transilvania
Cont LEI: RO33BTRLRONCRT0598019001
Cont EURO: RO80BTRLEURCRT0598019001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *