Actualitate

Primele reacții după ce Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE

Publicat: 23 iun. 2022
Președintele Republicii Moldova spune că drumul spre UE va cere multă muncă și efort

Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană. Decizia „istorică” a fost luată în această seară, în unanimitate, de către liderii UE. Președinții Volodimir Zelenski și Maia Sandu au salutat decizia de acordare a statutului de țări candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova.

„Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunități și mai multă ordine în țara lor”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova spune că drumul spre UE va cere multă muncă și efort.

„Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort – și pe care suntem pregătiți să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetățenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!”, a adăugat Maia Sandu.

Volodimir Zelenski: Este un moment istoric

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că este „un moment unic şi istoric”, după ce Ucrainei i-a fost atribuit statutul oficial de candidat la Uniunea Europeană.

„Acesta este un moment unic şi istoric în relaţiile dintre Ucraina şi UE”, a salutat Zelenski într-o postare pe Twitter, spunând că, în opinia sa, „viitorul Ucrainei se află în UE”.

Ucraina și Republica Moldova au primit statutul de țări candidate la aderarea la UE. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că decizia „istorică” a fost luată în unanimitate.

Klaus Iohannis mesaj pentru Moldova după decizia istorică a UE

Președintele României, Klaus iohannis, a spus, după participarea la Consiliul European, că nu au fost multe discuții cu privire la decizia istorică privind Republica Moldova și Ucraina.

 „Toată lumea a fost de acord din capul locului cu propunerile Comisie. Nu a fost astăzi nevoie de multă forță de convingere. În alte zile, da.

Azi ne bucurăm că a fost acordat statutul de candidat, sunt multe probleme care trebuie discutate, iar problema transnistreană este una dintre acestea și va trebui discutată”, a spus Klaus Iohannis.
Adauga un comentariu