International

Primele rezultate ale algerilor din SUA. Un nou președinte pentru America?

Publicat: 04 nov. 2020
Biden VS Trump
Biden VS Trump

Alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a Statelor Unite ale Americii. Cei doi contracandidați, Donald Trump și Joe Biden, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

Estimările îl dau în continuare câștigător pe democratul Joe Biden, însă nu sunt încă numărate toate voturile din 4 state care vor decide, în final, viitorul președinte. Analiștii cred că voturile prin corespondență îl vor avantaja pe democrat. Dacă s-ar confirma ipoteza, Biden ar câștiga cele 4 state-cheie – Pennsylvania, Michigan, Iowa și Wisconsin.

La ora trasmiterii acestei știri, Joe Biden ar avea 248 de voturi electorale, iar Donald Trump 214. Biden a mai câștigat 3 puncte în Maine, și așteaptă să se anunțe rezultatul din Wisconsin, care i-ar aduce încă 10 voturi electorale, anunță CNN.

În Michigan canditatul democrat este pe locul 1, asta ar însemna încă 16 puncte. Mai sunt în joc Arizona și Nevada, unde tot Biden se află pe primul loc. Trump este favorit în Georgia și Pennsylvania, care aduc un număr mai mare de voturi electorale – 16 și 20.

Trump acuză de fraudă

În urmă cu puțin timp, echipa de campanie a lui Donald Trump anunță că a depus cerere în instanță pentru ca procesul de numărare în Michigan să fie oprit, iar voturile din Wisconsin să fie renumărate.

„Au fost raportate nereguli în mai multe zone din Wisconsin, ceea ce ridică serioase îndoieli asupra validității rezultatelor”, a anunțat șeful de campanie al lui Donald Trump, Bill Stepien.

S-a declarat învingător înainte de numărarea tuturor voturilor

Președintele american în exercițiu s-a declarat, de la Casa Albă, învingător în alegerile prezidențiale, deși majoritatea voturilor într-o mulțime de state cruciale nu au fost numărate încă în totalitate.

„Vreau să mulțumesc poporului american pentru sprijinul lor. Milioane de oameni au votat pentru noi iar un alt grup trist de oameni a încercat să îi oprească din a vota. Nu vom accepta asta!

Ne pregătim pentru o sărbătoare, rezultatele sunt fenomenale și suntem pregătiți să sărbătorim acest succes, cetățenii acestei țări au ieșit în număr mare pentru a sprijini această mișcare a noastră. Am câștigat în Florida, am câștigat în marele stat Ohio. E destul de clar că am câștigat în Georgia. Nu ne mai pot prinde din urmă. De asemenea, am câștigat cu siguranță în Carolina de Nord.

Ne pregăteam să câștigăm aceste alegeri. Sincer, am câștigat aceste alegeri. Acum încercăm să păstrăm integritatea alegerilor pentru binele națiunii. Se încearcă o fraudă importantă. Vom merge la Curtea Supremă și vom cere ca votarea să se oprească. Este un moment trist, vom câștiga. În ce mă privește am câștigat deja”, a spus Donald Trump în urmă cu doar câteva ore.

Hispanicii au votat împotriva lui Biden

Una dintre surprizele acestei runde de alegeri este numărul mai mare de hispanici decât în 2016 care au votat cu Donald Trump. Potrivit unui exit poll realizat de CNN, în câteva dintre statele cheie, actualul președinte a obținut mai mult de 2 din 5 voturi în rândul comunității latino, mult mai mult decât în 2016.

Adauga un comentariu