Economic Local

Primele sancțiuni în cazul localurilor unde se ascultă muzică la volum ridicat pe timpul nopții

Publicat: 22 ian. 2020

Autoritățile locale s-au ținut de cuvânt și au înăsprit controalele și acțiunile în cazul celor care nu respectă normele de conviețuire socială. Astfel, au fost luate în vizor inclusiv persoanele care deranjează liniștea publică prin folosirea aparatelor muzicale la volum ridicat. În urmă cu două zile, administratorul unui local din zona Nicola Iorga a primit o amendă usturătoare după ce vecinii au reclamat zgomotul din timpul nopții.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Poliție Locală au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.500 lei, pe numitul D.I, domiciliat în municipiul Iași, deoarece, în calitate de administrator al unui local de pe bulevardul Nicolae Iorga, a tulburat fără drept liniștea locatarilor din zonă, prin folosirea unui aparat muzical la intensitate ridicată, iar la intervenția polițiștilor locali, sus-numitul a refuzat să ia măsuri pentru reducerea disconfortului fonic”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Sancțiuni zilnice pentru deranjarea liniștii publice

Tot în cursul zilei de 20 ianuarie, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică au legitimat în cartierele ieșene 132 de persoane și au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 40.515 lei. Cele mai multe amenzi au fost aplicate tocmai pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu