Local

Primele ședințe de CL și CJ în Iași în 2021. Dezbateri în sistem online ale consilierilor locali și județeni – LIVE VIDEO

Publicat: 11 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele ședințe de CL și CJ în Iași în 2021. Dezbateri în sistem online ale consilierilor locali și județeni - LIVE VIDEO
Primele ședințe de CL și CJ în Iași în 2021 vor avea loc astăzi, 11 ianuarie, în sistem online

Consiliul Local și Consiliul Județean Iași se vor reuni astăzi, 11 ianuarie 2021, într-o serie de ședințe extraordinare. Primele ședințe pe anul 2021 se vor desfășura în sistem online în ambele foruri administrative. Consilierii locali vor discuta despre alocarea de fonduri pentru achiziția de măști de protecție la școlile din Iași. Consilierii județeni vor dezbate proiecte privind alocarea de fonduri pentru studiile la noul Institut Regional de Boli Cardiovasculare

Astăzi, 11 ianuarie 2021, aleșii din Consiliul Local (CL) și cei din Consiliul Județean (CJ) Iași se vor reuni în cadrul primelor ședințe de plen din 2021. Ambele întâlniri de la Palatul Roznovanu și din Casa Pătrată se vor desfășura în sistem online. Cea de CL va avea loc de la ora 10:00, iar cea de CJ se va desfășura cu începere de la ora 14:00. Ambele ședințe au caracter extraordinar și vizează o serie de alocări de fonduri pentru diverse proiecte derulate de entitățile respective. Ședințele de plen cuprind și nominalizarea unor aleși județeni și locali în locul celor care și-au câștigat mandatele de parlamentar la finalul anului precedent.

Primele ședințe de CL și CJ din 2021. Iată ordinea de zi a întâlnirii de la Primăria Iași

Prima ședință a Consiliului Local va avea loc cu începere de la ora 10:00. Ședința va cuprinde un proiect de hotărâre privind distribuirea a 1,5 milioane de măști de protecție în școlile din municipiul Iași. Proiectul este derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Valoarea proiectului este de 364 de mii de lei.

„Luând în considerare că în această perioadă elevii au încercat să se adapteze la metodele de examinare prin platformele existente on-line, a rezultat că nu toate materiile pot fi predate prin acest sistem. Este necesară întoarcerea elevilor în școală și adoptarea unor măsuri de protecție a virusului COVID-19 și limitarea răspândirii acestuia. O soluție la aceste probleme o reprezintă achiziționarea unui număr de 1.530.000 bucăți măști pentru elevii din clasele 0-IV, V-VIII și anii terminali”, se arată în proiectul de hotărâre analizat de Consiliul Local.

Fonduri pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare. Proiectul va fi discutat în ședința CJ Iași

Pe de altă parte, plenul Consiliului Județean Iași va lua în calcul primele fonduri pentru noul Institut Regional de Boli Cardiovasculare din comuna Miroslava. Astfel, CJ Iași va discuta alocarea a 17,5 milioane de lei pentru demararea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru acest obiectiv.

„În zona de Nord-Est și Sud-Est a României, la o populație de 5,5 milioane de locuitori, s-a înființat în 1995 Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu”. Institutul are un număr de 130 de paturi, adică 42.370 locuitori/pat față de 13.902 locuitori/pat pentru restul spitalelor din țară. Infrastructura actuală de sănătate este veche și depășită tehnologic, generând fiabilitate limitată, costuri crescute de întreținere și precizie scăzută”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Noul Institut va fi ridicat pe un teren de 12 hectare din satul Uricani, comuna Miroslava.

„Construcția unui sediu nou, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași, se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite dintr-un areal geografic vast, respectiv întreaga regiune a Moldovei. Obiectivul major al demersului vizează reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din teritoriul Moldovei care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre medicale din țară și străinătate”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Adauga un comentariu