Razboi în Ucraina

Primele tancuri Gepard vor fi livrate Ucrainei de către Germania în luna iulie

Publicat: 20 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele tancuri Gepard vor fi livrate Ucrainei de către Germania în luna iulie
Germania a anunțat că va furniza pentru prima dată arme grele Ucrainei, și anume tancuri Gepard

Germania urmează să livreze în luna iulie primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard pe care le-a promis Ucrainei. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, potrivit The Guardian.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a convenit asupra acestei livrări în cadrul unei conversații purtate cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Germania a anunțat luna trecută ca va furniza arme grele Ucrainei

În urmă cu o lună, Germania a anunțat că va furniza pentru prima dată arme grele Ucrainei, și anume tancuri Gepard, după ce inițial a fost acuzată că a tras de timp în ceea ce privește livrările de arme grele către Kiev.

De atunci, Germania a promis, de asemenea, șapte obuziere autopropulsate Kievului și a început să antreneze trupele ucrainene pe acestea.

Ce este sistemul de artilerie Panzerhaubitze

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Obuzierele autopropulsate promise Ucrainei sunt tunuri de tip Howitzer, modelul Panzerhaubitze 2000, fiind considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane. Aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri.

Germania a anunțat că va livra și muniția pentru tunurile Howitzer

Dotările vor fi scoase din inventarele armatei germane și vor fi trimise Ucrainei în următoarele săptămâni, după ce vor trece printr-un proces de mentenanță, spunea Christine Lambrecht.

La sfârșitul lunii aprilie, Parlamentul german a aprobat o rezoluție pentru livrarea de armament greu Ucrainei, decizie considerată o schimbare majoră a politicii Berlinului referitoare la exporturile de armament unei țări aflate în război. Ajutorul militar va include și 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard.

Germania antrenează soldați ucraineni pentru a folosi cele mai puternice și eficiente sisteme de artileri

Germania a anunțat în urmă cu o săptămână că a început să antreneze soldați ucraineni pentru utilizarea sistemului de artilerie Panzerhaubitze (PzH) 2000, scrie The Guardian.

Tunurile de tip Howitzer – modelul Panzerhaubitze 2000 sunt considerate cele mai puternice și eficiente sisteme de artilerie aflate în prezent în dotarea armatei germane.

Adauga un comentariu