Actualitate

Primii pași făcuţi de Germania în contextul legalizării canabisului

Publicat: 27 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primii pași făcuţi de Germania în contextul legalizării canabisului
Germania ar putea legaliza consumul de canabis în scopuri recreative

Legalizarea unui drog ar putea să fie aprobată la nivelul unui stat european. Ce precizări a făcut Germania în contextul legalizării canabisului. Potrivit ministrului sănătăţii german, Karl Lauterbach, miercuri, 26 octombrie 2022, Guvernul Germaniei ar fi ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte consumul unui stupefiant în scopuri recreative. Principalul public ţintă vizat în legalizarea canabisului este cel al adulţilor.

Aprobarea ideii se află încă sub semnul întrebării. Confrom Associated Press, Guvernul Germaniei amână intrarea în vigoare a planului. Membrii guvernului pun accent pe compatibilitatea viitoarei legi cu legislaţia Uniunii Europene. Pe lângă folosirea drogului în scopuri recreative, nemţii ar putea să beneficieze de pe urma sporirii locurilor de muncă. Indiferent de rezultat, Germania ar avea doar de câştigat în contextul legalizării canabisului.

Ce poziţie adoptă Germania în contextul legalizării canabisului

Menţinerea ideii în contextul legalităţii este principalul punct de interes al statului german. În baza declaraţiilor făcute de ministrul sănătăţii, Karl Lauterbach, Germania îşi confirmă intenţia de a continua promovarea planului atât timp cât acesta nu va afecta spaţiul legal.

Achiziţionarea canabisului într-o cantitate de maximum „20-30 de grame” ar putea să fie dată spre uzul personal al nemţilor. Potrivit sursei citate, scopurile principale vizate de proiect privesc alocarea producţiei şi a comerţului cu canabis sub „control public”.

Vânzarea stupefiantului se va realiza doar din punctele autorizate. Această acţiune va înlătura orice formă de consum abuziv a drogului şi va preveni răspândirea ilegală a acestuia. Combaterea traficului de droguri la nivelul pieţei negre este scopul principal la care Guvernul Germaniei face referire.

Restricţionarea vânzării de canabis este prima reformă cu care vine statul german. Potrivit acestora, controlul propus de instituţia în cauză va fi unul de calitate. Tinerii vor fi protejaţi de orice formă de asociere cu canabisul.

Consumul stupefiantului va fi restricționat în cazul minorilor. Spațiul legal va permite doar adulților să intre în contact cu acest drog.

„Aceasta ar fi, pe de o parte, cea mai permisivă liberalizare a canabisului din Europa și, pe de altă parte, ar fi cea mai strict reglementată piață”, a declarat ministrului sănătăţii, Karl Lauterbach.

Legalizarea canabisului şi beneficiile acestuia

Un prim beneficiu menţionat de membrii guvernului german vizează scopul recreativ al canabisul. Administrarea în doze mici a drogului va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor Germaniei şi va contribui la bunăstarea acestora.

La nivel economic, Germania va putea beneficia de încasarea unor sume uriaşe dacă planul propus de guvern va fi aprobat. Venituri de aproape cinci miliarde de euro ar putea fi generate anual în baza vânzării şi comerţului cu canabis.

Piața muncii va avea de câştigat, de asemenea, de pe urma legalizării stupefiantului. Aproximativ 27.000 de locuri de muncă vor apărea pe piaţa de muncă.

Important de precizat, canabisul este cunoscut în domeniul farmaceutic pentru calitățile sale benefice în tratarea anumitor afecțiuni. Stupefiantul poate fi găsit sub diferite forme. La nivelul spațiului european, drogul se regăsește sub formă de ulei și este folosit la înlăturarea inflamațiilor de la nivelul corpului.

Cu toate că uleiul de canabis poate contribui la inlaturarea anumitor afectiuni, utilizarea acestuia nu este eficientă în ceea ce privește ameliorarea durerii postoperatorii.

Astfel, legislația Uniunii Europene încetinește Germania în contextul legalizării canabisului.

Adauga un comentariu