Magazin

Primii pași în căutarea unei locuințe: la ce sa fii atent

Publicat: 09 aug. 2022

O casă nouă reprezintă o etapă importantă în viața fiecăruia. Decizia cumpărării unei locuințe trebuie să se facă însă întotdeauna parcurgând câțiva pași esențiali. Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită, că apartamentul pe care urmează să-l cumperi e într-o zonă care corespunde nevoilor tale, că toate actele sunt în regulă și că nu există detalii ascunse în ceea ce privește contractul, e important să știi care sunt elementele de luat în calcul. 

Iată la ce să fii atent atunci când cauți să-ți cumperi o locuință:

Fă-ți o listă cu zonele preferate 

Primul pas este identificarea unor zone din orașul în care urmează să-ți cumperi noua ta casă. Fă-ți o listă cu cele pe care le consideri potrivite și pornind de la ea vei putea restrânge apoi aria căutărilor. În cazul în care îți dorești o locuință într-un bloc nou, vezi ce cartiere rezidențiale s-au construit sau urmează să se contruiască și caută informații despre dezvoltatori. Pont: Stabilește-ți încă de la bun început bugetul și ai grijă să incluzi în el și cheltuielile legate de acte, notar sau alte servicii.

Verifică ofertele dezvoltatorilor imobiliari

Pentru a găsi locuința pe care ți-o dorești poți apela direct la ajutorul dezvoltatorilor imobiliari. După ce știi exact ce buget ai la dispoziție și dacă vrei ca locuința să fie amplasată într-o clădire nouă, vezi variantele disponibile din orașul tău. De exemplu, în București, în zona de vest a Capitalei, vei găsi apartamente noi cu 2 camere cu vedere către Lacul Morii într-un ansamblu rezidențial modern. Ofertele sunt variate, suprafețele locuințelor pornesc de la 64 mp și pot ajunge până la 100 mp, pot fi decomandate sau semidecomandate, cu bucătărie închisă sau open space, cu unul sau două balcoane tip terasă. Comunică reprezentanților imobiliari dorințele tale și vezi care sunt cele mai bune opțiuni pe care le ai la dispoziție. De asemenea, poți programa o vizită în showroom-urile puse la dispoziție de dezvoltatori. 

Vizitează cartierul în care ți-ai dori să te muți și vezi ce facilități oferă

Zona în care urmează să te muți este extrem de importantă. O nouă locuință presupune o achiziție pe care o faci pe termen lung, așa că ia în calcul facilități precum magazine, farmacii și chiar grădinițe sau școli. E important să ai aproape de tine supermarketuri de unde să-ți faci cumpărăturile sau mijloace de transport în comun cu care să ajungi rapid în alte zone din oraș. După ce te-ai decis asupra unui cartier, mergi în zonă în mai multe momente ale zilei. Seara vei putea vedea cât este de liniște, iar dimineața cum este traficul și cât de mult se aglomerează dimineață când oamenii pornesc spre serviciu. 

Verifică detalii ale construcției locuinței 

Asigură-te că știi totul despre materialele din care a fost construită locuința ta, fie că este bloc sau poate o casă. Detalii precum izolația, finisajele sau pereții din cărămidă sau beton sunt esențiale pentru a ști la ce să te aștepți pe termen lung. De exemplu, izolația este esențială căci în funcție de cât de bine este făcută vei plăti mai puțin la facturile de încălzire pe timp de iarnă. 

Citește contractul cu atenție

După ce ai găsit zona perfectă, locuința ideală și te afli în punctul în care trebuie făcute actele pentru cumpărare, citește de la cap la coadă contractul. Pot exista detalii pe care nu le înțelegi, iar în acest caz e recomandat să ceri ajutorul unui reprezentant legal, care să-ți explice pe înțelesul tău fiecare clauză. Cântărește foarte bine aspectele ce țin de costurile de achiziționare.

O locuință este motiv de fericire pentru orice persoană, cuplu, familie și în mod sigur te întrebi la ce să fii atent atunci când vrei să o cumperi. Asigură-te că totul decurge perfect și evită orice neplăceri acordând atenție detaliilor prezentate mai sus. E important să le știi înainte de face primii pași către noua ta casă!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/casa-chei-usa-castel-fundalul-1407562/ 
Comentarii
 • S F A T ::::
  PRIMUL PAS :::::: analizeaza -ti vecinii!!!!!
  Vezi daca poti sa-si duci traiul in comunitatea in care te muti !!!!
  N-ati sa crezi , dar vecinii pot sa-si sufoce traiul , sa-si creeze starea ca nu-ti mai [place sa vii acasa !

 • S F A T ::::
  PRIMUL PAS :::::: analizeaza -ti vecinii!!!!!
  Vezi daca poti sa-si duci traiul in comunitatea in care te muti !!!!
  N-ati sa crezi , dar vecinii pot sa-si sufoce traiul , sa-si creeze starea ca nu-ti mai [place sa vii acasa !

Adauga un comentariu