International

Primul caz de sarcină la un bărbat. Mulţi europarlamentari sunt de acord ca şi bărbaţii să nască

Publicat: 25 iun. 2021
Thomas Beatie, un bărbat cu origini în Hawaii, a fost prima persoană de gen masculin din lume care a dat naștere unor copii

Thomas Beatie, un bărbat cu origini în Hawaii, a fost prima persoană de gen masculin din lume care a dat naștere unor copii.

În 2007, Thomas Beatie, în vârstă de 37 de ani la acea vreme, dădea naștere unei fetițe pe care a numit-o Susan. Bărbatul cu naționalitate americană s-a născut femeie, însă pe parcursul vieții a trecut printr-un proces de schimbare de sex, păstrându-și organele reproducătoare feminine. În timpul procesului, acesta a avut înlăturați sânii și a primit mai multe doze de hormoni.

De atunci, Thomas a dat naștere altor 2 copii, Austin și Jenson, informează BBC. Beatie a ales să poarte aceste sarcini deoarece soția sa este infertilă, iar sarcinile au fost obținute cu ajutorul spermei criogenate dintr-o bancă de donatori. Cuplul s-a despărțit în 2012, printr-un proces de divorț.

Primul caz de sarcină la un bărbat

Cazul Beatie este primul de acest fel, în care un bărbat declarat în acte dă naștere unor copii în cadrul unei relații heterosexuale.

Beatie nu este singurul care a trecut printr-un asemenea proces, șocând lumea cu combinația dintre barbă și burta de gravidă. Doar în Asutralia, 54 de persoane care se identifică drept bărbați au născut în cursul anului 2014, conform statisticilor medicale. În 2013, presa britanică a publicat subiectul conform căruia un bărbat numit Hayden Cross a devenit primul britanic care urma să dea naștere unui copil. După acest subiect a apărut Scott Parker, care născuse un copil sănătos cu doar câteva luni înainte, scrie The Guardian.

Raportul Matic

Europarlamentarii și-au exprimat aprobarea sau dezacordul în privința Raportul Matic, în care este prevăzut faptul că și bărbații pot naște. Raportul privește ”situația drepturilor sexuale și reproductive din UE, din perspectiva sănătății femeii” și prevede că și bărbații pot naște.

Europarlamentarul Dacian Cioloș s-a arătat a fi pentru acest proiect, iar alături de el au mai fost pro Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Dragoș Tudorache, Alin Mâţuţă, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew. Împotrivă au votat Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, Marian Grapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze, Iuliu Winkler.

Comentarii
  • Doamne,
    pe nebunii ăștia nu-i tratează/ internează nimeni?
    Cruce îți faci atunci când te închini în fața Creatorului și când te… crucești de năzbâtiile unor… smintiți!
    Dați-mi, vă rog, voie să mă… crucesc!!!!!

  • Daaa , siiigur !, vati tampiti si voi cu totii !, nu a fost nici un barbat ! a fost o femeie lezbianca care doar sia taiat tzatzele si a luat tratament cu testosteron ca sa arate a barbat in fatza parteneri ei lezbience ! , in rest sia pastrat vaginul ,pasarica , ovarele ! , sa inseminat artificial si a facut plozi !, unde dracu vedeti voi barbat ?, o sa va bata DUMNEZEU nebunilor !

  • Sodoma și Gomora zilelor noastre. Dacă e sa fiu catalogat ca fiind rasist pentru ca nu-i iubesc și nu-i accept pe homosexuali și lesbiene într-o societate sănătoasă la minte, atunci sa fiu rasist. Mai bine sa mor decât sa trăiesc pe lângă astfel de aninale cu două picioare.

  • Nu se compara cu Sodoma și Gomora. Acolo erau homosexuali, e drept o aberație, dar u se compara cu aberațiile inimaginabile apărute în ultimii ani, într-o lume ce-și spune „civilizata”.

Adauga un comentariu