International

Primul discurs după câștigarea alegerilor din SUA al președintelui Joe Biden

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul discurs după câștigarea alegerilor din SUA al președintelui Joe Biden
Joe Biden, primul discurs în calitate de învingător

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a ținut primul discurs după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA.

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, a pledat pentru unitate în primul discurs după confirmarea victoriei, subliniind că vrea reconstruirea structurii naţiunii şi recâştigarea respectului ţării pe plan internaţional.

„Cetăţenii acestei naţiuni s-au pronunţat şi ne-au oferit o victorie clară, o victorie convingătoare. În această seară, observăm peste tot în naţiunea noastră bucurie, speranţă, o nouă cale pentru o nouă zi; am o atitudine umilă pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o”, a declarat Joe Biden într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Wilmington din Delaware.

„Mă angajez să fiu un preşedinte care va încerca să nu genereze diviziuni, ci să unească. Am vrut această funcţie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui structura acestei naţiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume, pentru a ne uni cu toţii aici, acasă”, a adăugat Joe Biden.

Joe Biden, despre dezamăgirea susținătorilor lui Donald Trump

Joseph Biden a subliniat că înţelege dezamăgirea susţinătorilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump: ”Înţeleg dezamăgirea, şi eu am pierdut de câteva ori, dar haideţi să ne acordăm o şansă. A venit vremea să renunţăm la retorica dură. (…) Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii, să încetăm să ne tratăm oponenţii ca inamici. Este vremea să vindecăm America. Voi munci din greu atât pentru cei care nu au votat cu mine, cât şi pentru cei care m-au votat”.

„Trebuie să restabilim sufletul Americii. În seara aceasta, întreaga lume priveşte America, iar eu cred că, în momentele noastre cele mai bune, America este o lumină de ghidare pentru întreaga lume. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru. Trebuie să fim naţiunea despre care ştim că putem fi. O naţiune unită, o naţiune mai puternică, o naţiune vindecată. Statele Unite ale Americii. Doamnelor şi domnilor, nu a existat niciodată vreun lucru pe care să încercăm să îl facem şi să nu putem”, a continuat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA a dat asigurări că prima sarcină va fi aducerea sub control a pandemiei. „Este singurul mod prin care putem reveni la viaţa normală. Luni, voi crea un grup format din oameni de ştiinţă de prim rang, din experţi, consilieri de tranziţie, pentru a ajuta la punerea în practică a planului Joe Biden – Kamala Harris începând din 20 ianuarie 2020”, a precizat Biden.

Cum a avut loc accidentul în care Joe Biden și-a pierdut soția și fiica?

Soția sa, Neilia Hunter, și fiica în vârstă de un an, Naomi, au pierit într-un accident de mașină. Cei doi fii ai cuplului, Beau și Hunter, aflați și ei în autoturism, au supraviețuit.

La scurt timp după ce Joe Biden fusese ales senator, Neilia Hunter conducea mașina personală. Era 18 decembrie 1972, iar tânăra plecase cu cei trei copii pentru a cumpăra un brad de Crăciun. Aceasta a ieșit într-un drum principal de pe un drum secundar. Mașina a fost lovită în plin de un camion care circula regulamentar. Polițiștii sosiți la locul accidentului au stabilit că Neilia Biden nu acordase prioritate. Aceștia au presupus că avea privirea îndreptată în altă direcție și nu a văzut vehiculul care se îndrepta spre mașina ei.

Într-un discurs susținut la Universitatea Yale în 2015, Joe Biden povestea cu amărăciune: “La șase săptămâni de la alegerea mea în Senat, lumea mea avea să fie spulberată pentru totdeauna. În timp ce mă aflam la Washington, ocupat să fac angajări, am primit un telefon. Soția și cei trei copii ai mei ieșiseră la cumpărături de Crăciun, când un camion i-a lovit din lateral. Soția și fiica mea au murit și nu era sigur că fiii mei vor supraviețui.”

Beau și Hunter au supraviețuit. Dar o altă dramă avea să lovească familia Biden în anul 2015. Fiul cel mare al actualului președinte s-a stins din viață din cauza unei tumori cerebrale. Avea 46 de ani.

Adauga un comentariu