Cancan

PRO TV a fost amendat de CNA pentru câteva scene din serialul Vlad. Ce a difuzat postul în prime-time

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

PRO TV a fost sancționat de CNA pentru câteva scene din serialul multiubit Vlad. Scenele conțineau secvențe explicite de tortură care nu sunt potrivite orei și publicului de la acea oră, conform celor din Consiliul Național al Audiovizualului.

PRO TV a fost amendat de CNA pentru câteva scene din serialul Vlad. Ce a difuzat postul în prime-time
PRO TV a primit o amendă de 7.500 lei. Conform paginademedia.ro, sancțiunea a fost primită deoarece într-o secvență din serial unul dintre personaje primea șocuri electrice ud leoarcă.

Membrii CNA au considerat că aceste scene sunt nepotrivite pentru prime-time când minorii se uită la televizor și pot fi afectați emoțional de acestea.

Radu Herjeu de la CNA a declarat:

„Consider că este un derapaj. Înteleg că la 12 ani și o zi e perfect ca un copil să asiste la astfel de scene. Probabil nu știți ce se întâmplă cu un om ud care primește șocuri electrice. Nu, n-ar trebui ca la 12 ani să fii expus la așa ceva, la 15 ani.”

Acesta a mai menționat următoarele:

„Trebuie luată în calcul și recidiva (serialul a mai fost amendat în trecut pentru niște scena de viol). De asemenea, trebuie luată în calcul audiența. Impactul unor astfel de scene, chiar și 80 de secunde, este foarte mare.”

Legislația în vigoare vorbește despre difuzarea unor astfel de programe interzise copiilor sub 15 sau 18 ani doar în intervalul orar 23 PM – 06 AM.

Roxana Popescu de la PRO TV a declarat:

„Vlad este un serial de ficțiune și are marcajul 12. Din punctul nostru de vedere nu sunt vizibile momentele de tortură, ci reacțiile personajelor.”

Atât producătorii serialului, cât și postul de televiziune pot acționa în instanță această sancțiune primită din partea CNA. Momentan nu se știe dacă sancțiunea primită a venit din cauza unei sesizări din interior sau daca au primit o sesizare de la telespectatori.

Adauga un comentariu