Produsul de panificație cumpărat de un bărbat este probabil cea mai scumpă pâine din România, după cum, remarcă și Protecția Consumatorilor. În cazul de față, a fost vorba despre o pâine bătută, făcută după rețeta tradițională ardelenească. Ce-i drept, pâinea respectivă avea două kilograme, însă prețul este cam mare pentru un astfel de produs.
Nu mai încape nicio îndoială că prețurile au luat-o razna în ultima vreme. Mai mult, unii comercianți profită de faptul că se apropie Paștele și oamenii au nevoie să facă mai multe cumpărături. Acum, până și pâinea a ajuns să coste extrem de mult. Internauții au rămas surprinși atunci când au văzut cât a plătit un român pentru o singură bucată, într-o brutărie din Turda, potrivit Cancan.
Probabil cea mai scumpă pâine din România
În ultima vreme, prețurile alimentelor au crescut considerabil. Scumpirile consistente i-au făcut pe români să fie mai atenți la cumpărături și să aibă grijă la produsele pe care le consumă. Cei care își doresc să aibă o masă bogată de Paște, trebuie să scoată mulți bani din buzunar.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC) din România a făcut recent o postare pe pagina oficială de Facebook în care a prezentat prețurile unei brutării din Turda. Clienții au posibilitatea să aleagă între diferite variante de pâine, iar costurile diferă în funcție de ingrediente și gramaj.
Internauții au rămas surprinși atunci când au văzut că o singură pâine, ce-i drept de două kilograme, a ajuns să coste 19 lei. Acesta este făcută la cuptorul pe lemne, potrivit rețetei tradiționale ardelenești. Mai exact, este vorba despre pâinea bătută.
„O astfel de pâine bătută găsiți rar! 2 kg de pâine la doar 19 lei!”, au scris cu sarcasm reprezentanții APC, pe Facebook.
Comercianții au trecut la scumpiri înainte de Paște
În urmă cu doar câteva zile, APC a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la prețurile uriașe afișate cu doar două săptămâni înainte de Paște. Atunci, reprezentanții asociației au publicat mai multe imagini cu produse realizate într-o piață din Cluj-Napoca.
Printre cele mai scumpe produse se numără carnea de miel. Un kilogram a ajuns să coste chiar și 60 de lei. Această friptură este „vedeta” mesei de Paște, motiv pentru care mulți români își doresc să o consume. Ei bine, oamenii trebuie să scoată mulți bani din buzunar pentru a respecta tradiția.
Nici legumele nu sunt pentru toate buzunarele la Cluj-Napoca. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a atras atenția cu privire și la alte prețuri, precum castraveți – 25 de lei/kg, varză românească – 12 lei/kg, ridichi – 4 lei/legătura și ceapă – 3 lei/legătura.