National

Probleme în domeniul asistenţei sociale: DGASPC-urile au rămas fără bani

Publicat: 28 mai 2020

Guvernul a alocat doar 50% din sumele necesare funcţionării Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea. Şeful instituţiei, Nicolae Badea, trage un semnal de alarmă cu privire la funcţionarea DGASPC Vâlcea.

„Resursele financiare sunt insuficiente. Alocările guvernamentale au fost în proporţie de 50%. Aşteptăm rectificarea cât mai rapidă, pentru a putea avea o funcţionare cât mai eficientă, mai ales am fost nevoiţi să efectuăm anumite reorganizări, în conformitate cu strategia naţională. La momentul actual avem un deficit de 124 de miliarde în funcţionare, dintre care 100 de miliarde sunt cheltuielile cu resursa umană. Nu avem bani suficienţi pentru salarii. 20 de miliarde sunt cheltuielile materiale de funcţionare, utilităţile, hrana, medicamentele. Suntem într-o perioadă în care putem intra în avarie. Sperăm într-o recitifcare cât mai urgentă.

Şi liderul CNS Cartel Alfa Vâlcea, Ionel Vîncea, face apel la urgentarea rectificarea bugetară care să asigure buna funcţionare a DSASPC Vâlcea.

„Este dezastru la Protecţie Copilului. Nu mai sunt bani. Guvernul trebuie să aloce bani urgent. Situaţia este foarte dificilă. O să facem un material, să-l înaintăm domnului preşedinte Bogdan Hossu şi dânsul să-l dea şi ministrului Muncii. Cred că în toamnă România este această situaţie. Guvernul trebuie să se trezească şi să rezolve situaţia de la Protecţia Copilului. Şi primarii au restanţă la plata salariilor pentru îngrijitorii copiilor cu handicap. Rog Guvernul să aloce bani unde e nevoie”, a declarat Ionel Vîncea.

Adauga un comentariu