Actualitate

Probleme la „ciotul“ de autostradă din Moldova! Mai mulți șoferi și-au distrus mașinile – FOTO

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme la ciotul de autostradă din Moldova Mai mulți șoferi și-au distrus mașinile - FOTO
Probleme Autostrada Moldovei

Deja au apărut primele probleme la „ciotul“ de autostradă din Moldova. La numai câteva ore după inaugurare, mai mulți șoferi și-au distrus mașinile din cauza asfaltului turnat prost.

Când au trecut peste podul care traversează canalul Bistrița pe așa-zisa porțiune de autostradă a Moldovei, șoferii și-au stricat cauciucurile din cauza bucăților de asfalt desprinse din carosabil. CNAIR spune că unul dintre rosturi era prost făcut, problemă care a fost remediată între timp.

Probleme la „ciotul“ de autostradă din Moldova: Rosturile de dilatație nu erau gata!

Inaugurați cu fast de liberali și de președintele Klaus Iohannis înainte de alegeri, cei 20 din kilometri din centura Bacăului, dintre care 16 în regim de autostradă, primii de acest fel din Moldova, le-au pus probleme mai multor șoferi care au traversat ieri podul peste Bistrița.

Pe unul dintre sensurile de mers rosturile de dilatație nu erau gata. Drumarul apucase doar să taie asfaltul, care sub greutatea camioanelor a început să se desprindă. Mai mulți șoferi ghinioniști care treceau prin zonă și-au avariat mașinile.

„Am primit 6 apeluri, am intervenit la toate. Majoritatea anvelopelor au fost distruse în urma loviturii cu corpuri contondente, respectiv bucățti din asfalt. La 5 mașini a fost necesară înlocuirea anvelopelor”, a declarat Teodor Nastasă, proprietarul unei vulcanizări mobile.

Directorul general al CNAIR: „Lucrările se vor finaliza în cursul lunii decembrie“

Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a recunoscut că mai era de muncă la rosturile de la pod a recunoscut, restricții de viteză fiind introduse tocmai pentru că lucrările la șosea nu erau gata.

„Se dă în trafic această secțiune cu niște restricții de viteză de 90 km/h pentru că mai sunt mici lucrări de efectuat în zona împrejmuirilor, panourilor fonoabsorbante, șanțurilor, mici intervenții la rosturile podurilor. Aceste lucrări se vor finaliza în cursul lunii decembrie”, a declarat Mariana Ioniță.

Cei de la CNAIR dau vina pe o eroare de fabricație a unuia dintre rosturile de la pod.

„Imediat ce a fost constatată problema, au fost executate în regim de urgență lucrări de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiții de siguranță pe toată lungimea variantei ocolitoare Bacău”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Mai multe probleme pe „ciotul“ de autostradă

Dintr-o filmare cu noua șosea, publicată pe un forum al pasionaților de infrastructură se vede clar că sunt mai multe probleme. Pe alocuri lipsește chiar tăblierul metalic care separă sensurile de mers, precum și cel de pe margine.

Centura Bacăului, la care lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, are în total aproape 31 de kilometri. O bucată de 7 kilometri, între DN11 și DN2, a fost deja dată în exploatare în septembrie, iar o alta de 20 de kilometri, la mijlocul acestei săptămâni. În lucru a rămas și o porțiune de trei kilometri de centură, pe care constructorul speră să-i finalizeze până la primăvară.

Klaus Iohannis: „Dovedim că ne pasă de Moldova!

Aflat în campanie electorală pentru PNL, președintele Klaus Iohannis, a declarat la inaugurarea „ciotului“ de autostradă că lui și liberalilor săi le pasă de Moldova și moldoveni…

„Este o lucrare extrem de importantă pentru oamenii locului. Lucrurile au o importanță dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta infrastructura din Moldova. Moldova a lăsată de pesediști în urmă. Am venit să dovedim că ne pasă de Moldova! Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă. Nu-i laud pe liberali, ci arăt cum stau lucrurile. Acest Guvern a realizat lucrurile promise. Acest tronson a fost finalizat cu un an înainte de termen. Avem antreprenori români foarte performanți. “, a declarat Klaus Iohannis

Adauga un comentariu