International

Probleme pentru Ucraina! Jens Stoltenberg: „Țările NATO și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme”

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Probleme pentru Ucraina Jens Stoltenberg Țările NATO și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme
Țările alianței nord-atlantice și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme

Potrivit CBC, secretarul general al NATO a menționat că țările Alianței trebuie să se pregătească pentru „drumul lung” din Ucraina. În același timp, el a avertizat că va trebui să plătească un anumit preț pentru consolidarea capacității de apărare a Ucrainei, inclusiv pentru a se aștepta la prețuri mai mari la energie și la alte consecințe economice.

„Țările alianței nord-atlantice și-au epuizat cea mai mare parte a stocurilor de arme, în acest sens, a devenit necesară creșterea producției lor”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Trebuie să ne amintim: prețul pe care îl plătim este măsurat în bani, iar prețul pe care Ucraina îl plătește este măsurat în vieți, în sânge – în fiecare zi, și suntem obligați să-i sprijinim”, a rezumat Stoltenberg.

Forțele armate ale Ucrainei primesc arme moderne pentru a proteja Ucraina

Asistența NATO pentru Ucraina este oferită atât militară, cât și umanitară. Forțele armate ale Ucrainei primesc arme moderne pentru a proteja Ucraina de ruși și, de asemenea, sunt instruite la baze străine.

În același timp, fostul reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a subliniat pe 7 august că Federația Rusă a folosit deja aproximativ jumătate din militarii și armele sale instruite.

Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-un apel „urgent” cu Zelenski

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a purtat un „apel urgent” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la situația securității la centrala nucleară de la Zaporojie.

Macron l-a informat pe Zelenski cu privire la „îngrijorarea sa profundă” în urma grevelor recente în și în jurul centralei. Macron a declarat luni reporterilor că o „amenințare” încă planează asupra fabricii, potrivit CNN.

Președintele francez a mai discutat duminică cu șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, pentru a discuta despre centrală și urmărirea demilitarizării sitului, potrivit Palatului Elysee.

Adauga un comentariu