Local

Procesul dintre CJ, Cristian Adomniței și Răzvan Timofciuc, suspendat în perioada stării de urgență!

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Procesul dintre CJ Cristian Adomniței și Răzvan Timofciuc suspendat în perioada stării de urgență

Din cauza pandemiei de coronavirus și declarării stării de urgență, cele mai multe dintre cauzele aflate pe rolul instanțelor ieșene au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată. Același lucru s-a întâmplat și cu apelul în care Consiliul Județean (CJ) Iași solicită daune de la liberalii Cristian Adomniței și Răzvan Timofciuc.

„Conform art. 42, alin. 6, din Decretul Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, constată suspendată de drept, pe durata stării de urgență, judecata cauzei. După încetarea stării de urgență, judecata cauzei va fi reluată din oficiu, iar, în termen de zece zile de la reluarea activității, instanța va fixa un termen de judecată”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Conducerea CJ a încercat să recupereze suma de bani cheltuită

Consilierul local PNL Răzvan Timofciuc și fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași, Cristian Adomniței, nu au scăpat, însă, definitiv de procesul privind cheltuirea unor bani publici. Totul a pornit de pe vremea în care Adomniței se afla la conducerea CJ, acesta l-ar fi însărcinat pe Timofciuc să se ocupe de tipărirea unui raport de activitate pentru perioada 2012-2014.
Prin acel raport trebuia să i se asigure o imagine pozitivă lui Adomniței, iar, pentru tipărirea raportului, a fost alocată din bani publici suma de 34.000 de lei.

Ulterior, conducerea CJ a încercat să recupereze suma de bani cheltuită, pe motiv că, de fapt, ar fi fost tipărite rapoarte de o sumă mai mică. Așadar, în anul 2017, a fost depusă o acțiune la Judecătoria Iași, șefii CJ încercând să recupereze banii de la Adomniței și Timofciuc.
Problemele celor doi liberali au început după ce Camera de Conturi Iași a constatat inadvertențele. Raportul controlului a fost transmis reprezentanților CJ, iar, apoi, au fost demarate procedurile legale.

Adauga un comentariu