Actualitate

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ce a hotărât noul judecător desemnat pentru dosarul tragediei din 2 Mai

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ce a hotărât noul judecător desemnat pentru dosarul tragediei din 2 Mai
Vlad Pascu, tânărul acuzat că a accidentat mortal doi adolescenți la 2 Mai în timp ce conducea drogat

Noul judecător din dosarul lui Vlad Pascu, tânărul acuzat că a accidentat mortal doi adolescenți la 2 Mai în timp ce conducea drogat, a amânat procesul pentru 7 iunie.

La acea dată vor fi audiați martorii din dosar.

Noul judecător din cazul Pascu a declarat că în dosar rămâne procedura simplificata și nu se schimbă încadrarea juridică.

„Vlad Pascu să vină la mormântul băiatului meu!”

Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, dar părinții lui Sebastian Olariu și ai Robertei Dragomir consideră că acesta ar trebui judecat pentru omor calificat. O cerere anterioară de schimbare a încadrării juridice a fost respinsă, însă, odată cu schimbarea judecătoarei în acest dosar, au renăscut și speranțele părinților victimelor.

„Vreau să mă uit în ochii lui și chiar vreau să văd dacă regretă această faptă. Dar eu nu cred că regretă (…) Să știți că eu vreau doar să se facă dreptate. Nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocații și așa va fi”, a declarat Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian Olariu, înaintea termenului de astăzi.

El a fost întrebat dacă are un mesaj pentru cel care i-a ucis fiul.

„Să vină la mormântul băiatului meu!”, a răspuns el.

„Să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi!”

Înainte de începerea termenului, Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu, a declarat că lupta pentru dreptate în cazul fiului său va continua și după proces.

„Sperăm ca astăzi să avem un nou început. Cineva să se gândească mai bine ce înseamnă ucidere din culpă. Sper să se poată schimba această încadrare și să putem să ducem cumva planul la bun sfârșit. Adică să facem dreptate copilului nostru (…)

Nu știu dacă voi putea să-l privesc pe Vlad Pascu în ochi. Nu știu ce i-aș transmite. L-aș întreba, de fapt, dacă poate să închidă ochii gândindu-se la ce a făcut. Sau poate nici măcar nu-și de seama ce a făcut. Nu știu dacă își de seama ce faptă gravă a făcut. Chiar nu știu. După fața lui, după ce am văzut acolo pe monitorul acela (la termenul anterior, n.r.) nu-mi dau seama dacă el gândește ceva.

Am mai spus: viața s-a oprit, atunci, în loc și, cel puțin pentru mine, așa va rămâne. Noi o să luptăm noi, o să ne facem datoria față de fiica noastră, care își dorește foarte mult dreptate pentru fratele său, nu răzbunarea lui. O să facem tot ce ne stăm putință și o să încercăm să facem în așa fel încât să-și primească pedeapsa. O să facem apel și vom vedea ce e de făcut. Pas cu pas.

Reproșuri sunt multe. Reproșuri, la adresa părinților. Cum le-au crescut… Văd că acum se luptă pentru a-l scoate. Trebuiau să se lupte înainte cu drogurile, dacă erau niște părinți adevărați. Dacă erau părinți, de fapt. Reproșuri am să le fac și domnilor polițiști, care au stat de pomană în stradă, care nu și-au respectat jurământul pe care l-au făcut, precum și tuturor care au contribuit fizic sau mai puțin fizic la această tragedie.

Cred că, după ce se termină acest proces, va trebui să plătească fiecare om care a contribuit la plecarea copilului nostru de lângă noi. Nu pot nici acum să pun capul pe pernă și, probabil, nu-l voi putea pune altfel”, a declarat la Antena 3 CNN Mihaela Olariu, mama lui Sebastian Olariu.

Adauga un comentariu