Actualitate

Procesul lui Vlad Pascu se reia cu un nou judecător. Autorul tragediei din 2 Mai, adus pentru prima dată în fața instanței – VIDEO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Procesul lui Vlad Pascu se reia cu un nou judecător. Autorul tragediei din 2 Mai adus pentru prima dată în fața instanței - VIDEO
Vlad Pascu Foto: Inquam

Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat și i-a ucis cu mașina pe Sebastian Olariu și Roberta Dragomir anul trecut, la 2 Mai, a fost adus la judecătoria Mangalia. Înainte să ajungă Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia a venit și Ancuța Popoviciu, care a refuzat să răpundă la întrebările jurnaliștilor.

Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, cea căreia îi fusese repartizat iniţial şi care a fost criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată.

Vlad Pascu a ajuns cu puțin timp înainte de ora 10 dimineața. În imagini se vede cum o dubă cu girofar albastru trece pe lângă zidul judecătoriei, dă cu spatele și ajunge cu ușa compartimentului din spate în curtea interioară a imobilului, astfel încât eventualul tranzit al persoanei transportate către sala de judecată să fie puțin sau deloc vizibil pentru cei aflați la fața locului.

La termenul de joi participă părinții celor doi tineri uciși

Familiile Olariu și Dragomir speră că noul magistrat ce a preluat acest dosar de la judecătoarea Ancuța Popoviciu va accepta schimbarea încadrării juridice a lui Pascu, judecat în prezent pentru ucidere din culpă.

Mai mulți susținători ai familiilor celor doi tineri omorâți de Pascu au venit la judecătoria din Mangalia.

De asemenea, jandarmii și-au făcut simțită prezența în zonă, pentru a descuraja eventuale incidente.

După ce judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată, dosarul a fost preluat de Carmen Claudia Berevoescu, care este şi preşedintele Judecătoriei Mangalia.

Termenul de joi ar fi trebuit să fie ultimul înainte de pronunţare, dar după ce a fost schimbată judecătoarea, rămâne de văzut dacă procesul va continua sau va fi reluat de la zero.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să accepte transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa, începând cu 1 iunie. După această decizie, Judecătoria Mangalia a hotărât să admită cererea de recuzare a Ioanei Ancuţa Popoviciu din acest dosar.

Ea a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul.

Astfel, la primul termen din dosar, în 22 februarie, ea ar fi intrat în sală mestecând gumă şi a cerut buletinului tânărului mort în accidentul de la 2 Mai despre care nu ştia că este decedat.

Comentarii
Adauga un comentariu