Local

Procurorii DIICOT Iași au descins în 6 locuințe. Mai multe persoane sunt suspecte de trafic de minori

Publicat: 16 mart. 2021
La data de 16.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori

La data de 16.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 6 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au recrutat, prin metoda “loverboy” mai multe victime minore, pe care le-au cazat în diverse locații închiriate în regim hotelier, de pe raza municipiului Iași și le-au exploatat sexual, obținând astfel venituri substanțiale de pe urma acestora.

UPDATE: A fost reținut fiul unei grefiere de la Tribunalul Iaşi. Andrei Maticiuc ar fi recrutat prin metoda aceasta mai multe minore.

7 persoane vor fi conduse la audieri

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Două persoane, cercetate pentru trafic de minori şi trafic de persoane

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare, într-un dosar penal de trafic de persoane şi trafic de minori.

La data de 4 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în municipiile Iaşi şi Botoşani, într-un dosar penal de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, două persoane ar fi racolat şi exploatat sexual, în folos propriu, trei victime, dintre care una minoră, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în diverse unităţi de cazare turistică sau apartamente situate în municipiile Iaşi, Cluj Napoca, Arad şi Botoşani.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate mai multe telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de una dintre persoane, iar, faţă de cea de-a doua persoană, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în ziua de 5 februarie a.c., aceasta să fie prezentată, cu propunere legală, Tribunalului Iaşi.

Comentarii
  • Sa vina si la Garbesti Tibana la Marineata sa o intrebe cu ce bani si-a facut casa in 2 ani cand nu avea decat alocatiile a 7 copii?Pe care vroia sa-i vanda la canadienii care au fost cu ajutoare la scoala. N-a mai apucat ca i-a luat Protectia pe toti. Acu umbla s-o dea pe Gina, fata Mioarei Roman. Daca n-o iau canadienii s-o puna sa faca copchii in Canada, zice buzduganeasa betiva ca o duce la produs in Germania. Si Mioara e asa de incantata de parca o duce la plantat panselute.

  • Asa e, Ioane. Stii bine ce spui. Aceasta Andreea cauta fete prin comuna sa le duca la Iasi, cica sa le angajeze. Probabil ca e in vreo retea si duce fete la produs. Ca altfel de unde bani sa mearga ea cu taxiul ca Stavarache nu o duce gratis si alocatii nu mai are. Umbla vorba ca incearca sa o convinga pe Mioara Roman sa i-o dea pe Gina sa o duca in Germania. Trebuie luata la intrebari golanca, si ea si Mioara.

Adauga un comentariu