Magazin

Produsele cosmetice trebuie alese în funcție de tipul de piele pe care îl ai

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Produsele cosmetice trebuie alese în funcție de tipul de piele pe care îl ai

În magazinele online există o cantitate uriașă de produse cosmetice, cum ar fi creme și loțiuni hidratante pentru pielea uscată, sensibilă, grasă și prin urmare, multe persoane se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește alegerea celor care sunt potrivite pentru ei. Desigur, în mod ideal, acestea pot fi alese la recomandarea medicilor dermatologi, mai ales că multe produse de brand sunt testate clinic și deci au specificații în acest sens.

Loțiunile de piele pregătesc pielea cu probleme de uscăciune și astfel ingredientele din alte emulsii, creme și seruri vor pătrunde mai ușor după aceea. Loțiunile pot avea și un efect ușor astringent, care catifelează pielea, ajută la reducerea porilor dilatați și la eliminarea excesului de celule moarte. Astfel de produse sunt practic foarte importante pentru îngrijirea pielii, pentru hidratarea acesteia.

Alegerea produselor cosmetice în funcție de tipul de piele

Acest lucru este esențial pentru a asigura o îngrijire adecvată, o sănătate bună și a obține rezultate optime. Alegerea produselor cosmetice se face astfel încât ele să facă pielea frumoasă. Cosmeticele sunt selectate pentru a rezolva problemele, în funcție de starea pielii și nevoile acesteia.

În magazinele online, există produse cosmetice care au concentrații mai mari de ingrediente pentru frumusețe și sunt mai puțin iritante pentru piele. De asemenea, sunt și produse cosmetice care conțin ingrediente unice, care pot fi folosite pentru toate tipurile de ten pentru că au fost testate clinic, de medici dermatologi.

Pentru pielea uscată trebuie alese produse hidratante care conțin ingrediente speciale: acid hialuronic, glicerină, uleiuri naturale. O cremă hidratantă bogată și emolientă este o alegere bună, ea va menține pielea hidratată și catifelată.

Persoanele care au pielea grasă pot căuta produse cu argilă, acid salicilic, acid glicolic, care ajută la controlul excesului de sebum și la curățarea porilor dilatați. Magazinele online au geluri de curățare, creme hidratante pentru tenul gras sau mixt.

La tenul mixt se folosesc produse care controlează excesul de sebum din zona nasului, a frunții și a bărbiei, dar și produsele care hidratează zonele mai uscate, cum sunt obrajii.

În caz de piele sensibilă, sunt indicate produse naturale, care nu irită pielea. Prin urmare, trebuie evitate cosmeticele cu parfumuri și coloranți artificiali. Cele mai bune sunt produsele hipoalergenice cu ingrediente speciale pentru pielea fină.

Pentru pielea sensibilă sunt recomandate de exemplu produsele din gama Bioderma, care fortifică și ridică gradul de umiditate al pielii. Acestea au compuși biologici patentați, care protejează pielea, cresc imunitatea acesteia, o calmează și îi redau vitalitatea. Atunci când pielea este mai bine hidratată, ea devine mai catifelată și mai strălucitoare. Produsele Bioderma sunt recomandate de dermatologi chiar și pentru oamenii cu hipersensibilitate alergică și dermatită atopică.

Alegând produsele potrivite cu pielea ta, poți avea multe avantaje: poți elimina petele, poți reduce ridurile, poți trata acneea, etc. Multe dintre cosmeticele de brand conțin ingrediente și nutrienți adaptați afecțiunilor pielii în concentrații adecvate, stabilite de experți. Dintre acestea fac parte:

  • Cosmetice de curățare de tip gel spumant sau apă micelară
  • Ulei de duș nutritiv ce oferă pielii o senzație de confort, curăță, hrănește pielea, hidratează și respectă nevoile pielii sensibile
  • Cremă anti-îmbătrânire cu textură ușoară și rezistentă la umiditate și la căldură, care reduce aspectul ridurilor și redă fermitatea pielii
  • Produse cu acid glicolic care stimulează procesul de reînnoire celulară și lasă pielea mai curată și uniformă
  • Ser facial pentru ten sensibil și predispus la iritații, care calmează, are efect antioxidant, previne îmbătrânirea prematură a tenului, reduce ridurile și liniile fine, fortifică bariera protectoare a tenului
  • Cosmetice pentru tratament dermatologic corector al porilor dilatați
  • Mască pentru ten cu efect calmant, hidratant, care reduce sensibilitatea, calmează, redă pielii strălucirea
  • Apă micelară cu un complex de ingrediente ce sunt adecvate pentru tenul gras și acneic
  • Produse de hidratare a pielii și de revitalizare după tratamente acneice
  • Creme cu protecție solară pentru pielea normală, grasă, mixtă
  • Șpray-uri cu SPF 30 pentru pielea sensibilă.

Există diferite tipuri de produse cosmetice care sunt pentru diferite probleme ale pielii și care reduc simptomele unor afecțiuni. Deși variază între ele prin ingrediente, mod de realizare, cosmeticele de marcă protejează pielea, sunt blânde cu aceasta și pot fi adecvate și pentru cei cu pielea mai sensibilă.

 

 

Adauga un comentariu