Actualitate

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, candidat PSD la alegerile parlamentare în mod oficial – VIDEO

Publicat: 18 oct. 2020
Adrian Streinu Cercel in platou la Digi 24
Profesorul Adrian Streinu Cercel

Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, candidează din partea PSD la alegerile parlamentare, a anunțat, duminică, liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Streinu-Cercel va candida în București.

„Deciziile Guvernului se iau in functie de sondaje. Prioritatea Guvernului sunt alegerile, nu sanatatea romanilor. Doresc sa ii multumesc azi dlui Streinu-Cercel pentru ca a raspuns la invitatia mea si a dnei Gabriela Firea de a se alatura noilor specialisti care vor face parte din viitorul Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sistemul de sanatate trebuie modificat. De la Institut nu pot face asta, din Parlament da”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a fost deja cooptat de PSD pentru parlamentare si va deschide, cel mai probabil, lista la Camera Deputatilor în București.

Reacția medicului Adrian Streinu Cercel

Medicul Adrian Streinu – Cercel a avut prima reacție după ce a fost introdus pe lista pentru senat, la alegerile parlamentare 2020.

„Am acceptat invitația dvs. de a participa în Senatul României pe probleme de politici de sănătate. Din păcate, în momentul de față, cu toții trecem printr-o criză majora în sănătate, la nivel planetar, nu numai la nivelul României. În acest context, specialiștii cred că nu trebuie să fie numai la nivelul spitalelor, dar și acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităților spitalicești. Sisteme de sănătate nu mai seamănă absolut deloc. Nimic cu nimic nu mai seamănă. Niciun spital nu mai seamnă cu un spital adevărat, va trebui să recreionăm aceste siteme sanitare, inclusiv sistemul românesc și din păcate, de la nivelul Institutului nu pit face acest lucru!

Dar de la nivelul Parlamentului am convingerea că pot să fac acest lucru și o voi face cu toti dragul pentru români”, a declarat Streinu – Cercel.

Adrian Streinu – Cercel a răspuns. Își dă demisia de la Insitutul Matei Balș, odată cu candidatura la Senat? Întrebat dacă are în calcul să-și dea demisia de la conducerea Institutului Matei Balș, Adrian Streinu – Cercel a răspuns:

„Nu consider că este normal să demisionez din funcția de la Matei Balș, întru-cât acolo sunt pacienți internați și care au nevoie de suportul meu ca specialist în boli infecțioase! În momentul în care voi deveni membru al Parlamentului României, evident că voi părăsi această funcție!”.

„Dar domnul Orban nu e candidat la Parlament?! Trebuie să demisioneze din funcția de premier?!”, a intervenit Marcel Ciolacu.

Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut anunțul oficial. Streinu-Cercel se va afla pe lista PSD la alegerile parlamentare. Marcel Ciolacu, președinte al PSD, tocmai ce a anunțat prezența pe lista PSD a prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

”Astăzi doresc să-i mulțumesc dlui prof. dr. Cercel pentru că a răspuns la invitația mea și a doamnei președintă Gabriela Firea de a se alătura noilor specialiști care vor face parte din viitorul Parlament al României. Știți foarte bine că este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia. Vreau să-l asigur pe dl. profesor că astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune PSD-ului, ci un legământ cu românii și dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialiști în lupta cu pandemia. Sunt ferm convins că această luptă va fi de durată și se va duce și legislativ în Parlament, ca să prevenim o răspândire accentuată” a spus Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu