Actualitate

Prof. dr. Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus: „Situația României este comparabilă cu cea din estul Europei”

Publicat: 25 mai 2020
Alexandru Rafila în laborator
Cea mai mare surpriză de pe lista PSD București este prezența medicului Alexandru Rafila

Membrul în Comitetul Executiv al OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila  a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea acesta a discutat și despre etapa în care se află în acest moment România.

„Pe 15 mai, pe primul loc era Federația Rusă, urmată de Marea Britanie, Spania, Italia, Germania. Ceea ce ne interesează este numărul de cazuri la 100.000 de România. România are 83,9 cazuri la 100.000 de locuitori, dar comparați cu cifrele din vestul Europei, mai ales Spania cu 491, Italia cu 368, Belgia peste 450 de cazuri la suta de mii de locuitori. Și mortalitatea la 1 milion de locuitori este foarte mare în aceste state: 771 de decese în Belgia, în România – 54 de decese la un milion de locuitori.

Situația României este comparabilă cu cea din estul Europei, unde sunt înregistrate valori similare (…) Remarcăm o scădere cu 25% a numărului cumulativ de cazuri în ultimele 14 zile, asta înseamnă că până în data de 19, media cazurilor din România a scăzut cu 25%.

Majoritatea țărilor sunt în această situație, cu excepția Republicii Modova, Finlanda, Rusia și Belarus, unde numărul de cazuri a crescut cu 40% (…) Deocamdată stăm bine. Aștept ziua de mâine pentru a putea da o concluzie. Avem o creștere ușoară a numărului de cazuri sâmbătă și duminică, dar știm că sâmbăta și duminica se testează mai puțin. Mâine o să avem o cifră mai apropiată de adevăr.”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila într-o emisiune la Antena 3.

Comentarii
  • Dl prof Rafila. Nu aveti remuscari pentru faptul ca fiind membru al OMS, ati ascuns adevarul si nu ati facut nimic pentru a evita aceste dezastre in lume? De ce acest organism mondial a ascuns aceste lucruri de anul trecut, de ce dv nu ati luat atitudine public in acel moment si de ce ati facut, prin atitudinea dv de tacere, jocul murdar al OMS?

Adauga un comentariu