Local

Prof. dr. Carmen Dorobăț, declaraţii după deschiderea spitalului mobil suport Covid-19 de la Leţcani – FOTO/ VIDEO

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Carmen Dorobăț declaraţii după deschiderea spitalului mobil suport Covid-19 de la Leţcani - FOTO VIDEO
Prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital Boli Infecțioase Iași

Prof. dr. Carmen Dorobăț şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi a făcut declaraţii privind deschiderea spitalului mobil suport Covid-19 de la Leţcani.

Echipa medicală care va lucra la spitalul de la Leţcani

Managerului spitalului de boli infecţioase a transmis detalii privind echipa medicală ce va presta servicii medicale la spitalul mobil suport covid-19 de la Leţcani. Astăzi, 16 octombrie 2020, a avut loc deschiderea acestei unităţi medicale mult aşteptata şi fiind un subiect controversat în judeţul Iaşi. La inaugurarea unităţii spitaliceşti suport Covid-19 a fost prezent de asemenea şi Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Medicul a făcut o prezentare în mare a cadrelor medicale care vor fi prezente la spitalul de la Leţcani. Peste 20 de cadre medicale vor veni de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

„M-aş fi simţit cu emoţii dacă n-aş fi avut în spate o echipă pe care eu mă străduiesc să se vadă. Aveţi aici pe primii care vor face gărzi în acest spital: şefa se secţie dr. Leica, dr. David, dr. Teodor, asistentă şefă Cristogel, dr Prună. Vedeţi o echipă complexă care îmbraca tot ceea ce înseamnă activitate medicală. De la Spitalul de Boli Infecţioase avem peste 20 de oameni care vor presta servicii medicale aici la spitalul Covid-19”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

Câte locuri sunt destinate pacienţilor Covid-19

Managerul unităţii medicale infecţioniste a precizat că pentru pacienţii diagnosticaţi cu noul coronavirus cu forme uşoare şi medii sunt destinate 30 de paturi, iar la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt 24. Astăzi ar fi trebui să ajungă primul pacient testat pozitiv cu virusul Covid-19. Însă, la secţia ATI nu pot încă fi internaţi pacienţi pentru că staţiile de oxigen sunt puse în funcţie să se vadă dacă rezista şi merg perfect.

„Avem pregătită o zonă cu 30 de paturi pentru pacienţi cu forme uşoare şi medii de Covid-19, dar şi 24 de paturi pentru situaţiile grave din ATI. În zona ATI încă aşteptăm proba de funcţionare a staţiilor de oxigen. Sunt puse în funcţie, merg, vrem să vedem dacă merg perfect şi rezistă. Astăzi nu vor fi pacienţi la ATI. Avem autorizaţia pentru zona de apă şi mediu. Sunt emise cu data de astăzi. Am reuşit astăzi să finalizăm tot ceea ce înseamnă contractul cu CAŞ. Noi toţi că echipa ne-am bucurat de un sprijin din partea Instituţiei Prefectului. Marian Grigoras a reuşit acest lucru într-o perioadă dificilă. Vrem să asigurăm un act medical de calitate, în condiţii de siguranţă deplină pentru pacienţi şi cadrele medicale.

Situaţia locurilor de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Prof. dr. Carmen Dorobăț a transmis faptul că la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi nu mai este niciun loc liber.

„În cursul săptămânii viitoare avem 70 de paturi pentru zona de confirmaţi şi cele 24 de paturi de la ATI. La Boli Infecţioase la ATI nu mai este niciun loc liber. Până săptămâna viitoare când vor veni angajaţi noi, vom putea face faţă cu cadrele medicale existente în spital”, a conchis prof. dr. Dorobăț.

Adauga un comentariu