Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, detalii privind transferul pacienților în stare gravă la spitalele din Iași – VIDEO

Publicat: 14 nov. 2020
prof. dr. Diana Cimpoeșu

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași a făcut declarații cu privire la incendiul de la Neamț și cum vor fi transferați în aceste momente pacienții grav afectați la Iași.

„UPU SMURD Iaşi şi ISU Iaşi s-au mobilizat pentru trimiterea echipajelor de sprijin şi transfer al pacienţilor în stare critică la Iaşi. Au plecat două maşini pentru victime multiple şi două maşini de TI. Pregătim acum a treia maşină de TI şi încă un echipaj de victime multiple care va veni de la Vaslui. Preluăm un pacient cu 80% arsuri şi 6 pacienţi cu Covid-19, fără leziuni de tip arsură. Cei şase medici şi şase asistenţi vor ajunge la locul faptei şi vor evalua situaţia. Maşinile vor aduce câte 2 pacienţi critici odată. Pacienţii vor fi aduşi în secţia exterioară de la boli infecţioasă, iar pacientul cu arsuri în TI la Spitalul Sf. Spiridon la clinica de marele ars. Vom primi raportări de la colegii noştri de acolo”, a declarat Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Ludovic Orban intervine la Piatra Neamț – păstrează legătura cu pompierii de la fața locului

Premierul României, Ludovic Orban, a luat legătura de urgență cu pomperii care au intervenit la stingerea incendiului de la Piatra Neamț. El a avut mai multe discuții telefonice cu pompierii care au intervenit la fața locului.

Pe drum către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț se află și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul de gardă cu 80% arsuri și-a riscat viața pentru pacienții internați la ATI

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

Lucian Micu, directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat că în incendiul de la ATI au murit șapte oameni, iar alți doi, între care un medic și un pacient sunt în stare critică.

„Ce vă pot spune la acest moment este că șapte pacienți sunt decedați din Secția ATI, unul se află în stare critică și încă un cadru medical, care a încercat să salveze acest pacient, este în stare critică. Domnul director medical este deja la spital, eu sunt pe drum. (…) Vreau să îi asigur pe toți aparținătorii și pe ceilalți pacienți din spital că situația este sub control în celelalte secții. Incendiul este stins”, a spus Micu.

Medicul, care era de gardă în momentul izbucnirii incendiului, este transportat spre Centrul de Mari Arși de la Iași. Acesta ar avea arsuri pe aproape tot corpul.

Comentarii
  • UPU Iași cel mai ineficient serviciul medical plin,de javre incompetente si profesionisti de doi bani doamna Cimpoeșu face rapoarte și declarații fictive în urma rapoartelor primite de la trepaduși ,ea nu e de văzut prin UPU în calitate de medic și manager trebuie să gestioneze criza din mijlocul medicilor,a pacienților,din mijlocul evenimentelor nu din biroul oval,nu contest faptul că sant si medici sau asistente bine pregătiți profesional în această unitate ,dar am rămas cu o profundă indignare văzând niste scursuri fără pic de compasiune fata de pacient ,aroganți,plini de ei și hapsani după bani la fel și muraturile alea de brancardieri niste marlanoi obosiți de la munca câmpului sant ca șacalii bântuie pe holuri disperați după pacienți cu potențial să poată sai agate sai jecmaneasca promitindule niste facilitati de care orice cetatean trebuie să beneficieze

Adauga un comentariu