Prima pagină » Local » Dr. Lucian Eva: Spitalul de Neurochirurgie tratează cazuri complexe din toată ţara! Vrem să le oferim o şansă la viaţă pacienţilor-VIDEO

Dr. Lucian Eva: Spitalul de Neurochirurgie tratează cazuri complexe din toată ţara! Vrem să le oferim o şansă la viaţă pacienţilor-VIDEO

25 mai 2020, 12:55,
George Cristian în Local
Dr. Lucian Eva: Spitalul de Neurochirurgie tratează cazuri complexe din toată ţara! Vrem să le oferim o şansă la viaţă pacienţilor-VIDEO

Managerul Spitalului de Neurochirurgie, dr. Lucian Eva, a vorbit despre ancheta epidemiologica ce se afla în plină desfăşurare la spital. Managerul spitalului a explicat faptul că, astăzi, 25 mai 2020, au mai fost confirmate încă trei cazuri de infectare cu COVID-19. Este vorba despre un medic şi două infirmiere.

Dr. Lucian Eva: Spitalul de Neurochirurgie tratează pacienţi din toată regiunea Moldovei, şi nu numai

Managerul unităţii a vorbit despre importanţa Spitalului de Neurochirurgie şi despre faptul că unitatea a preluat pacienţi COVID-19 cu grave afecţiuni pulmonare din întreaga regiune a Moldovei:

” Este un spital suport COVID pentru Spitalul de Boli Infecţioase, tratând pacienţi cu probleme respiratorii grave. În spital, de la începutul stării de urgenţă, s-au internat şi tratat 600 de pacienţi cu diverse patologii, care sunt de specialitatea noastră, cazuri complexe care nu puteau fi rezolvate nicăieri în altă parte. Spitalul are adresabilitate largă. Am avut cazuri din Bucureşti, Timişoara, Buzău, Neamţ dar şi alte zone. Ca urmare a acestui incident epidemiologic, astăzi au mai apărut trei cazuri noi în urma testării de ieri, un medic şi două infermiere. În total fiind 37 de cazuri, 21 de pacienţi şi 16 cadre medicale. Ancheta se desfăşoară în continuare, focarul este izolat complet, ultimele cazurisunt nişte cazuri izolate” a mentionar dr. Lucian Eva.

Două ipoteze a izbucnirii focarului COVID la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Managerul Lucian Eva a lansat două ipoteze în legătură cu izbucnirea focarului de COVID-19 din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi:

”Desigur, avem două ipoteze , ambele sunt plauzibile. Prima ipoteză ar fi transmiterea de la un pacient venit din Suceava şi care iniţial a fost testat ca fiind negativ, iar a doua este cazul unei asistente medicale venite din exterior. Ambele sunt plauzibile.”

Focarul este izolat, secţia a fost închisă, iar personalul medical a fost instruit din nou

Managerul unităţii a explicat faptul că focarul este unul izolat, secţia de la care a pornit este închisă şi a fost decontaminata. Totuşi, pentru siguranţă, personalul medical a fost instruit din nou.

” În acest moment, focarul este izolat, secia este închisă, s-au făcut decontaminatari, iar tot personalul a fost instruit, din nou, aşa cum a funcţionat foarte bine şi în perioada de stare de urgenţă. Pe toată perioada de urgenţă, în spital nu au existat cazuri pozitive. În condiţiile în care am tratat pacienţi din toate focarele epidemiologice. ”

Au fost luate în calcul mai multe variante, inclusiv carantinarea spitalului

Managerul unităţii a afirmat că au fost luate în calcul mai multe variante printre care şi contaminarea. Au fost purtate discuţii la DSP Iaşi. Totuşi, ţinând cont de complexitatea spitalului şi a intervenţiilor făcute aici, Lucian Eva a afirmat faptul că s-a luat decizia corectă de a continua activitatea, mai ales din prisma faptului că sunt mulţi pacienţi cu afecţiuni grave care merită o şansă la viaţa

”S-au luat în calcul multe variante, inclusiv carantinarea, dar sunt discuţii la nivel de DSP Iaşi cu care avem şi am avut o colaborare bună. Ţinând cont de situaţia spitalului, acesta fiind un spital regional, care tratează patologii complexe din Moldova, faptul că astăzi sunt cazuri în Suceava la Vaslui, pacienţi cu fracturi, tumori, am luat decizia corectă de a ne continua munca să ne facem datoria, suntem medici şi pentru asta am fost pregătiţi, fie în contextul epidemiologic actual. Circuitele spitalului sunt făcute în continuare, pacienţii sunt testaţi, vom face o retestare la cei care au fost deja testaţi joi, vineri, să vedem dacă sunt negativi. Vreau să mai adaug că spitalul nu a dus lipsă de materiale necesare, de tot ce înseamnă materiale de protecţie. S-au efectat aproximativ 500 de teste, mai sunt astăzi de testat aproximativ 100.” a menţionat Lucian Eva.

Asigurăm urgenţele! Prioritatea noastră sunt pacienţii

”In spital, cadre medicale, sunt aproximativ 400-450. S-au primit rezultatele la toate testările de până acum . dacă intrăm în carantină, pacienţii care au patologii risca să piardă o şansă la viaţă. Noi vom asigura urgenţele medicale şi urgenţele chirurgicale de componenta noastră. Prioritatea noastră sunt pacienţii, pacienţii care au nevoie de ajutorul nostru şi, bineînţeles, personalul medical care are nevoie să fie protejat. ” a conchis  dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024