Local

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț: „Sindromul post COVID-19 este o realitate!”

Publicat: 17 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț Sindromul post COVID-19 este o realitate
Prof. dr. Carmen Dorobăț, fostul manager al Spitalului „Sf. Parascheva“ Iași

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a landat un semnal de alarmă cu privire la sindromul post COVID-19.

Medicul accentuează faptul că este necesară o reevaluare a organismului după infectarea cu SARS-CoV-2.

„Trebuie să atragem atenția tuturor celor care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2. Sindromul post COVID-19 este o realitate!
Nu este prezent în toate cazurile, dar pot apare afectări din partea cordului, din partea plămânului, din partea sistemului nervos central. De aceea este foarte important, ca toți cei care au trecut prin boală să meargă la control la medicul infecționist sau la medicul care l-a îngrijit, pentru a face o reevaluare a organismului și ulterior, posibil, pentru a apela la alte specialități.
Pentru că de foarte multe ori în acest sindrom post COVID-19, noi infecționiștii, ne sfătuim/ cooperăm cu medici de alte specialități, cum este și normal. Vorbim cu cardiologul sau cu neufrologul sau cu neurologul, pentru ca pacientul nostru să aibă calea cea mai bună de urmat și prognosticul afecțiunii chiar pe o perioadă mai lungă de timp.
Cum este vorba de câteva luni până la câțiva ani și vom vedea care va fi răsunetul asupra organismului la ani de zile în perioada care urmează. Deci, răsunetul asupra organismului acestei infecții să fie minim”, a declarat

Adauga un comentariu