BZI LIVE

LIVE VIDEO – Prof. univ. dr. Dan Mârțu, autorul primului implant cohlear din România, vine la BZI LIVE! Nu rata povestea unor pacienți afectați de lipsa auzului care au făcut trecerea de la lumea tăcerii la cea a sunetelor – FOTO

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 17 martie 2021, începând cu ora 13:00, are loc o ediție de colecție. În studioul BZI LIVE va fi prezent prof. univ. dr. Dan Mârțu, primul specialist din România care a efectuat o operație de implant cohlear. În data de 10 martie 2000 a fost realizată în Clinica ORL a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași prima implantare cohleară din România, beneficiar fiind un tânăr student la Facultate de Teologie.

Surditatea este un handicap teribil, fiind persoane care nu au auzit niciodată și pentru care introducerea implantului cohlear înseamnă redarea sunetelor și cuvintelor. De asemenea, copiii care se nasc sau dobândesc o surditate profundă și nu sunt implantați înainte de a învăța să vorbească devin surdomuți. Prin această metodă de tratament, în țări precum Danemarca și Croația, surdomutitatea a fost eradicată. Prof. univ. dr. Dan Mârțu va discuta în emisiunea moderată de Roxana Caraiman despre modul în care funcționează implantul cohlear, Programul Național, selectarea candidaților, posibile contraindicații pentru implantare, etapa chirurgicală și procesul de reabilitate auditiv-verbală a pacientului.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări în rubrica de comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes adunând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu