Local

Prof. univ. dr. Daniel Sandru va reveni pe funcţia de manager interimar la Operă Naţională Romana din Iaşi

Publicat: 13 iul. 2021
prof. univ. dr. Daniel Șandru, în Studioul BZI LIVE
Prof. Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iași

Surse din Ministerul Culturii au indicat că prof. univ. dr. Daniel Sandru va reveni pe funcţia de manager interimar la Operă Naţională Romana din Iaşi. Această decizie a fost luată după ce Beatrice Rancea a fost plasată din nou sub control judiciar pentru 60 de zile. Vă reamintim că în urmă cu doar 11 zile a scăpat de această măsură.

Procurorii au chemat-o din nou la audieri pe aceasta. Are interdicție de a intra în Opera Națională Română Iași, instituție pe care o conducea. Reporterii Cotidianului BZI au aflat că Beatrice Rancea ar fi declarat că s-a săturat de această situație și nu mai vrea să mai ocupe niciodată această funcție.

Beatrice Rancea suspectă într-un dosar de fraudă! Este cea mai mare fraudă de la o instituție de cultură din România

În luna martie 2021, procurorii români au efectuat o anchetă într-un dosar de delapidare. BZI.RO a relatat, în exclusivitate, de mai multe ori faptele reprobabile care se produc în interiorul Operei Naționale Române Iași.

Alice Simona Gogan a fost cea care a sesizat procurorii cu privire la infracțiunile care s-au desfășurat în cadrul instituției. Aceasta a susținut că, printr-un management defectuos, bazat pe însușirea de bunuri și bani, pe falsificarea de acte contabile în scopul implementării unor cheltuieli fictive din gestiune, urmate de scoaterea frauduloasă a sumelor de bani și însușirea acestora, managerul instituției, împreună cu apropiați de-ai săi, ar fi păgubit instituția cu peste 500.000 de euro.

Comentarii
  • Instituția trebuie desființată definitiv și irevocabil. Nu am văzut și auzit montări ce să stârnească interes mai departe de Iași. Vocile bune pleacă imediat și rămân zgârietorii de urechi, balerini cu burtă și balerine cu coapse lățite. În pandemie am urmărit Don Giovanni. Ce caricatură bună!

  • Este „Tipic romanesc” sa faci comentarii sub umbrela anonimatului. Chiar daca sunt si adevaruri si neadevaruri, hai sa avem curajul celor spuse.

  • Daniel Sandru, ex membru PSD, acum PNL. Seful campaniei electorale PSD Iasi pe timpul lui Dorneanu, acum pro Johannis – PNL. Cel care a falimentat UPA, acum conduce Opera ca manager. Acestia sunt cei care ne reprezinta!

Adauga un comentariu